Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.01.2017

Susret Vučić - Zvizdić: Mir i stabilnost najvažniji za region

Glas Amerike 23.01.2017
Delegacija BiH, predvođena predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, doputovala je sinoć u Beograd, a danas su održani zvanični razgovori - kako srpskog premijera Aleksandra Vučića sa Denisom Zvizsićem, tako i delegacija dve Vlade… »

Najmanje 18 žrtava nevremena u SAD

Glas Amerike 23.01.2017
Veliko nevreme prouzrokovalo je smrt najmanje 18 osoba na jugu SAD, a meteorolozi predviđaju da prete nove smrtonosne oluje. Četrnaest ljudi je stradalo dok je više od 20 povređeno u naletima snažnih oluja i tornada u delovim savezne države… »

Bez napretka na mirovnim pregovorima o Siriji

Glas Amerike 23.01.2017
ASTANA — Zvaničnici, koji prisustvuju mirovnim pregovorima sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, saopštili su da nije bilo velikog napretka na današnjim razgovorima, koji će biti nastavljeni sutra. U prestonici Kazahstana, Astani, kako je… »

Više od 60 vojnika na sudu zbog navodnog učešća u puču u Turskoj

Glas Amerike 23.01.2017
Desetine oficira i vojnika su pred sudom u Istambulu zbog njihove navodne uloge u neuspelom vojnom puču u julu prošle godine u Turskoj. Njih 29 oficira i 34 vojnika navodno su preuzeli kontrolu nad istambulskim aerodromom Sabiha Gokčen u noći kada je… »

Prva tužba protiv predsednika Trampa

Glas Amerike 23.01.2017
Samo tri dana pošto je preuzeo predsednički položaj Donald Tramp se suočava sa prvim pravnim izazovom upućenim njegovoj administraciji. Organizacija pod nazivom "Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu" (Citizens for Responsibility and Ethics… »

Senat potvrdio izbor Trampovog kandidata za CIA

Glas Amerike 23.01.2017
Američki Senat nastavio je u ponedeljak popunjavanje tima predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost potvrdivši izbor direktora Centalne obaveštajne agencije (CIA), republikanskog kongresmena Majka Pompea. Senat je prihvatio i Trampovog… »

Tramp povukao SAD iz TPP-a

Glas Amerike 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp u ponedeljak je potpisao uredbu o povlačenju Sjedinjenih Država iz sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP). Tramp je u Beloj kući rekao da je taj potez "velika stvar za američke radnike." Takođe je, po ugledu… »

Srbiji je u ovoj godini potrebno 40 miliona dolara za izbeglice

Glas Amerike 23.01.2017
BEOGRAD — UNHCR i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predstavile su godišnji plan reagovanja na izbegličku i migrantsku krizu u Srbiji koji obezbeđuje dugoročna rešenja za pomoć. Procenjuje se da je za sprovođenje Regionalnog plana… »

Demokrata Karter spreman da pomaže republikancu Trampu

Glas Amerike 23.01.2017
Bivši predsednik Džimi Karter, koji je izgubio trku za reizbor 1980. godine, trenutno drži rekord za najdužu post-predsedničku karijeru u odnosu na sve ostale bivše američke predsednike. Uprkos medjustranačkom razdoru koji je definisao veliki deo… »

Izvinjenje "Samsunga" zbog zapaljivih telefona

Glas Amerike 23.01.2017
Južnokorejski tehnološki gigant "Samsung" saopštio je da je internom istragom utvrđeno da su neispravne baterije odgovorne za problem s kojim se prošle godine suočio njegov najmoderniji model pametnog telefona Galaxy Note 7. Kompanija je zabeležila… »