Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 23.01.2017

BIRN: Duplo skuplje očitavanje

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje Balkanske mreže za istraživačko novinarstvo (BIRN). Nakon… »

Ljajić: Zajednički kandidat pobeđuje u prvom krugu

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Ministar Rasim Ljajić smatra da je u ovom trenutku najbolje da vladajuća koalicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima i dodao da bi cilj trebalo da bude pobeda zajedničkog kandidata već u prvom krugu. "U ovom trenutku je realnije da… »

U Todorovićevom timu, ime do imena

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Čačak – Grad na Moravi dobio je svoju reprezentaciju koju sačinjavaju devet eminentnih ličnosti i stručnjaka iz raznih oblasti, a sa ciljem da doprinesu razvoju grada i kvalitetnijem životu Čačana. Odbor za strateška pitanja, kako ga je… »

PUPS napustio naprednjake i podržao vladajuću većinu

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Nakon novogodišnjih i božićnih praznika odbornici Skupštine opštine Nova Varoš vratili su se u odborničke klupe i počeli sa radom. Na prvom ovogodišnjem zasedanju našlo se ukupno trinaest tačaka, od toga dve su usvojene kao dopuna dnevnog reda… »

Pak: Nije tačno da Nikolić ucenjuje Vučića

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Nije tačno da predsednik države Tomislav Nikolić ucenjuje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića oko predsedničke kandidature, kaže za Danas Stanislava Pak, savetnica predsednika za medije. Ona tako opovrgava medijske spekulacije da bi Nikolić… »

Knjižne instalacije za E-generacije

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Na pitanje kako tinejdžerima, najzahtevnijoj kategoriji potencijalnih korisnika biblioteke, približiti knjigu i čitanje odgovor je dala Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” kroz projekat „Knjižne instalacije za E-generacije”. Razvoj i… »

Otoplilo, a vode još ni kapi

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Mada na Pešteru, bar preko dana, nije hladno kao što je bilo u prvoj polovini januara, kada se živa u termometru spuštala i do 33. podeoka ispod nule, Pešterski vodovod je i dalje zaleđen i u kvaru, a do žitelja Dolića, Karakujića Bunara, Bioca… »

Policija uhapsila provalnike

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Požega – Policija je uhapsili S. M. (20) iz okoline Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je sa jednim maloletnikom takođe iz Požege, izvršio krivično delo teška krađa. Kako se navodi u saopštenju osumnjičeni se terete da su juče provalili… »

Košarkaši Zlatibora poraženi u Novom Sadu

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Mlada, talentovana i iizuzetno fizički spremna ekipa Vojodine zasluženo je slavila u velikom derbiju i preuzela lidersku poziciju na tabeli. Ovo je Zlatiboru treći poraz u prvenstvu a Novosađani su ostali na dva poraza. Kako ima još dosta da se igra… »

Srbi napuštaju hipermarkete, vraćaju se pijacama

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Građani Srbije više ne haju mnogo za akcije, već kupuju u najbližoj prodavnici, dok povratak na pijace i čitanje deklaracija na proizvodima predstavljaju najveće promene u potrošačkim navikama tokom prošle godine, navodi se u istraživanjima… »