Izvor: N1 Info arhiva vesti 23.01.2017

Petrović: Moguće da Haradinaj bude izručen novom sudu u Hagu

N1 Info 23.01.2017
Srbija neće odustati od gonjenja jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja, koga tereti za ratne zločine, sve dok ne bude izašao pred neki nadležni sud i odgovarao, poručio je rukovodilac Tužilaštva Srbije za ratne zločine Milan… »

Vučić i Zvizdić: Opredeljeni smo za mir i stabilnost

N1 Info 23.01.2017
Srbija i BiH su opredeljene za mir i stabilnost u regionu, za dalje razvijanje ekonomskih odnosa kao i zajednički razvoj infrastrukture, poručili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučići predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdićem. "Ako… »

EPS poziva građane da podnesu reklamacije na račune

N1 Info 23.01.2017
Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu, saopšteno je iz EPS-a… »

Odlaže se zamena tablica za dve godine

N1 Info 23.01.2017
Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine. "Osim produženja roka za zamenu tablica, koji… »

Dačić i Crnadak: Pomaci u rešavanju otvorenih pitanja

N1 Info 23.01.2017
Ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak ocenili su u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i da treba nastaviti rad na rešavanju preostalih otvorenih pitanja među kojima je posebno važno definisanje međudržavne granice… »

Lekarke osuđene zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić

N1 Info 23.01.2017
Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva. Lekari beogradskog Kliničkog centra… »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

N1 Info 23.01.2017
Britanski glumac Gordon Kej, svetskoj publici poznat kao Rene iz kultne serije "Alo, alo", preminuo je u 75. godini života. Agent poznatog glumca potvrdio je za BBC da je Kej umro u kući u kojoj je živeo u ponedeljak ujutru. Gordon Kej rođen je 7… »

Haradinaj: Tači i Mustafa su "lutke Srbije"

N1 Info 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima… »

Muškarac nađen mrtav u snegu u selu kod Babušnice

N1 Info 23.01.2017
Nadomak sela Štrbovac, u opštini Babušnica, u snegu je pronadjen mrtav muškarac J. D. (58), javlja RTS. U Višem tužilaštvu u Pirotu RTS-u su rekli da je smrt nastupila usled smrzavanja. Kako je nevedeno, telo je pronadjeno oskrnavljeno, pa se… »

Nikolić predlaže uvođenje pojma "zatiranje" srpskog naroda

N1 Info 23.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na obeležavanju 75 godina od Novosadske racije da bi u pravni sistem Srbije trebalo uvesti ustanovu "spomen-žrtve" i pojam "zatiranje", koji će se odnositi na "istrebljenje srpskog naroda". "Srbija bi… »