Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 23.01.2017

Sedište EU u mleku u prahu

N1 Info 23.01.2017
Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja poprskali su zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u njihovom sektoru. Mnogi proizvođači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i povećanja… »

Novi berlinski aerodrom probio još jedan rok

N1 Info 23.01.2017
Novi aerodrom u Berlinu, Brandenburg, neće biti otvoren ni 2017. godine, iako je prvobitni plan bio da se otvori 2011. godine. Izgradnja aerodroma Brandenburg počela je 2006. godine, a planirano je da bude otvoren pet godina kasnije. Gradonačelnik… »

Pariz i Lion proteruju s ulica vozila proizvedena pre 2001.

N1 Info 23.01.2017
Francuski gradovi Pariz i Lion danas probaju nov način ograničenja saobraćaja automobila u danima s najviše zagađenje vazduha. U Parizu i okolnom regionu, vozila starija od 2001. godine danas ne mogu u saobraćaj. Od sredine januara, sva vozila u… »

Ukrajina nema novca da završi zid na granici sa Rusijom

N1 Info 23.01.2017
Ukrajina je prekinula podizanje zida na granici sa Rusijom, jer nema dovoljno novca za ukupne radove. Predstavnik Harkovske regije Julija Svetličnaja navodi da je projekat zastao baš na tom području i da lokalna samouprava održava samo ona utvrđenja… »

Počela najveća migracija ljudi u Kini

N1 Info 23.01.2017
Uoči Praznika proleća u Kini počele su najmasovnije migracije ljudi, kada stotine miliona Kineza odlazi iz velikih gradova kako bi praznične dane proveli sa porodicama u unutrašnjosti zemlje. Praznik proleća, kao najvažniji i najsvečaniji praznik… »

Formira se tim koji će istraživati zločine OVK

N1 Info 23.01.2017
Predsednica Specijalnog suda Ekaterina Trandafilova zvanično je počela da radi na formiranju tima koji će istraživati zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), prenosi danas prištinska štampa. Sledeći veliki korak u… »

Nevreme u SAD odnelo najmanje 18 života

N1 Info 23.01.2017
Najmanje 18 osoba je stradalo u nevremenu koje je tokom vikenda zahvatilo jug SAD, saopštile su lokalne vlasti. U noći između subote i nedelje poginulo je 14 osob au američkoj saveznoj državi Džordžiji, gde se pet osoba vode kao nestale. Četvoro… »

Glumac poginuo tokom snimanja spota u Australiji

N1 Info 23.01.2017
Muškarac je preminuo u ponedeljak tokom snimanja scene u jednom baru u Brizbejnu, glavnom gradu austrijlske države Kvinslend. Snimanje scene podrazumevalo je korišćenje vatrenog oružja, rekao je policijski inspektor Tom Armit. On nije želeo da… »

Tramp razgovarao s Netanjahuom o Palestini i Iranu

N1 Info 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i ocenio da izraelsko-palestinsko pitanje može jedino da bude rešeno u direktnim pregovorima dve strane, saopštila je kasno sinoć Bela kuća. Tramp je u… »

Vals ili Amon kandidat levice za predsednika Francuske

N1 Info 23.01.2017
Bivši premijer Francuske Manuel Vals ušao je u drugi krug stranačkih izbora levice za predsedničke izbore na kojima će mu protivnik biti Benoa Amon, kandidat koji je osvojio najviše glasova za kojeg su analitičari smatrali da ima najmanje izgleda… »