Izvor: Politika arhiva vesti 23.01.2017

Nadal protiv Raonića u četvrtfinalu

Politika 23.01.2017
Španac nadigrao Monfisa (6:3, 6:3, 4:6, 6:4); Kanađanin Bautistu: 7:6(6), 3:6, 6:4, 6:1. – Dimitrov zaustavio Istomina, a Gofan Tima, za međusobni duel. – Čudesni povratak Mirjane Lučić-Baroni. Bez dvojice glavnih favorita u Melburnu, Marija i… »

Hoće li Haradinaj biti predat Hagu

Politika 23.01.2017
Srbija spremna na saradnju ako lider Alijanse za budućnost Kosova bude predat Specijalnom sudu za zločine OVK. Srpsko tužilaštvo za ratne zločine očekuje da Ramuš Haradinaj iz Francuske bude izručen Srbiji, ali će sarađivati i u slučaju da on… »

Vučić i Zvizdić najavili modernizaciju pruge Beograd-Sarajevo

Politika 23.01.2017
Formiraćemo zajednički tim za modernizaciju pruge Beograd - Sarajevo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić nakon razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem u Beogradu. Uskoro ćemo formirati tim za modernizaciju, naredni… »

Reklamacije na račune mogu da se podnesu pismeno ili na šalterima

Politika 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se… »

Olga Danilović brzo do trećeg kola

Politika 23.01.2017
Pobeda protiv Kineskinje Ma za 16. rođendan (6:3, 6:1), sledeća protivnica Indijka Desai. – Uspešna i u paru sa Ukrajinkom Kostjuk. Olga Danilović je proslavila 16. rođendan ulaskom u treće kolu juniorskog turnira u Melburnu, čime je izjednačila… »

Rok za zamenu registarskih tablica produžen za dve godine

Politika 23.01.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica… »

Lekarke osuđene na po dve godine zatvora

Politika 23.01.2017
Osuđenim specijalistima ginekologije pored zatvorske kazne izrečena je i dvogodišnja zabrana obavljanja poziva i delatnosti. Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su u beogradskom Prvom osnovnom sudu na po dve godine zatvora zbog… »

Razgovor o gradnji auto-puta Beograd - Sarajevo

Politika 23.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BIH, Ismirom Juskom, o projektu gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i… »

Mukotrpno odmrzavanje mirovnih pregovora o Siriji

Politika 23.01.2017
Sirijska vlast i pobunjenici se na dijalogu u Kazahstanu, pod okriljem Rusije i Turske, uzajamno optužili za terorizam. Pregovori o Siriji počeli su u kazahstanskoj prestonici Astani pod okriljem Turske i Rusije, uz predstavnike SAD i Ujedinjenih nacija… »

Štenci pronađeni živi u zatrpanom hotelu bude nadu

Politika 23.01.2017
RIM – Spasioci su danas pronašli tri zakopana štenca u ruševinama hotela koji je pogođen lavinom prošle nedelje, što je vratilo nadu da su neki od dvadeset troje nestalih i dalje živi nakon pet dana, javlja AFP. Vatrogasac Fabio Jerman kaže da… »