Izvor: Pravda/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.01.2017

Tramp i Srbi

Pravda 23.01.2017
Ne treba da se pecamo na britanske lažnjake o „prekomponovanju granica“. Ima vremena za to. Piše: Aleksandar Pavić Nema sumnje da je Trampov šef kabineta – što je inače jedna od najjačih političkih funkcija u SAD, daleko jača nego kod nas… »

Dodik zadovoljan: Trampova administracija već pokazala dobru volju za saradnju sa Srpskom!

Pravda 23.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju. - Ti kontakti su bili vidljivi čak i u… »

Jemenske snage nanose teške gubitke Saudijcima! (video)

Pravda 23.01.2017
Jemenske snage podržane Hutima pokrenule su snažne raketne i artiljerijske napade na pogranične baze u Saudijskoj Arabiji, ubivši tom prilikom veliki broj saudijskih vojnika. Ključni napadi bili su usmereni na baze Tabat al Hamrah, Al Kamamah, Kaem… »

Pregovori u Astani: Arapi okružili sirijskog predstavnika i napravili gužvu (video)

Pravda 23.01.2017
Mirovni pregovori o Siriji su počeli u kazahstanskoj prestonici Astani, i prvi put za istim stolom sede predstavnici Damaska i naoružane opozicije, prenose RIA Novosti. Uskoro će sukobljene strane da sprovedu konsultacije za velikim okruglim stolom… »

Zreo za političku penziju: Kakva je sudbina Tomislava Nikolića

Pravda 23.01.2017
Ima nešto prokleto, neki hromozom viška u genskom materijalu političara koji kad dosegnu zenit jednostavno ne umeju dostojanstveno da odu. Videli smo to kod bivšeg predsednika Borisa Tadića, sad smo u prilici to da gledamo kod Tomislava Nikolića… »

Evropa spremna na rat sa amerikom: Kraj jednog savezništva

Pravda 23.01.2017
Evropske elite još uvek nisu prebolele poraz Hilari Klinton na izborima. Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer rekao je da je dolazak Trampa na vlast kraj poretka u svetu, a bivši šef poslaničke grupe Zelenih u Evropskom parlamentu Daniel… »

E, ovo je histerija: Američki liberal zapalio internet (video)

Pravda 23.01.2017
Masovne demonstracije protiv Donalda Trampa počele su dan pre inauguracije, ali jedan kadar se izdvaja od svih. U momentu kada voditelj objavljuje da je Donald Tramp postao predsednik posle čitanja zakletve, mladi američki liberal je ''eksplodirao'' i… »

Britanci u panici: Imamo samo jednu borbeno sposobnu diviziju, u slučaju rata i nju bi Rusi uništili za pola dana

Pravda 23.01.2017
Britanska armija trenutno ima samo jednu borbeno sposobnu diviziju, ali bi i ona – u slučaju rata sa protivnikom poput Rusije – bila uništena za pola dana. Uticajni britanski listovi objavljuju upozorenja ove vrste – oslanjajući se na izveštaj… »