Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj: Nije moguće da budem izručen ni Hagu ni Beogradu

RTS 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je nedavno uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici, odbacuje svaku mogućnost da bude izručen Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. OVK u Hagu, kao ni Beogradu. Najavljivanje takve… »

Dačić i Crnadak: Odnosi dobri, proširiti saradnju

RTS 23.01.2017
Odnosi Srbije i BiH su dobri, a u narednom periodu je potrebno nastaviti i intenzivirati kontakte na najvišem političkom nivou i dati dodatni impuls proširenju ukupne saradnje, ocenili su ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor… »

EPS: Reklamacije na račune pismeno ili na šalterima

RTS 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na… »

Kocijančič: EU očekuje što bolji nastavak dijaloga

RTS 23.01.2017
Imajući u vidu da su obe strane, i Kosovo i Srbija odlučili da u Brisel pošalju i predsednika i premijera, EU očekuje "što je moguće bolji" nastavak dijaloga Beograda i Prištine, rekla je agenciji "Beta" portparolka visoke predstavnice EU Maja… »

Zamena registarskih tablica se odlaže za dve godine

RTS 23.01.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca, donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži… »

Vučić: U Briselu očekujem smirivanje i jasne poruke o oružju

RTS 23.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić kaže da nema prevelika očekivanja uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga u Briselu, ali da se nada jasnim porukama EU u vezi s korišćenjem oružja i oruđa gde mu nije mesto. "Nemam prevelika očekivanja, važno je da zamolimo… »

Mihajlovićeva i Jusko: Gradimo auto-put Beograd–Sarajevo

RTS 23.01.2017
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom o projektu gradnje auto-puta Beograd–Sarajevo i rekonstrukciji… »

Doktorke osuđene na po dve godine zatvora zbog nesavesnog lečenja

RTS 23.01.2017
Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na po dve godine zatvora dve doktorke Kliničkog centra u Beogradu zbog nesavesnog i neadekvatnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od poslednica upale slepog creva. Ostalih troje lekara… »

Završen prvi dan pregovora u Astani, nastavak sutra

RTS 23.01.2017
Prvi dan mirovnih pregovora, koji su okupili predstavnike sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, završen je u kazahstanskoj prestonici Astani. Ruski mediji navode da će u konačnom dokumentu sirijski pobunjenici biti pozvani da se distanciraju od grupe… »

Preminuo glumac Gorden Kej, Rene iz serije „Alo, alo!“

RTS 23.01.2017
Engleski glumac Gorden Kej, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji „Alo, alo!“, preminuo je u 75. godini. Glumčeva bivša agencija potvrdila je Bi-Bi-Siju da je Kej preminuo jutros, u domu za stara lica. Gorden Ficdžerald Kej bio je pozorišni i… »