Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Niš dobio najsavremeniji ultrazvučni skener za dojku

RTS 23.01.2017
U Niš je stigao najsavremeniji automatski ultrazvučni skener za dojku, prvi takav u Srbiji. Od zemalja u okruženju iima ga samo Bugarska i to za pacijentkinje koje na pregled idu u Sofiju. Prednost aparata, kojim se otkriva rak dojke u najranijoj fazi… »

Belgijski poslanici se ne odriču besplatnog piva u parlamentu

RTS 23.01.2017
Zajedničkim snagama su poslanici u belgijskom parlamentu odbacili inicijativu da im se ukine pravo na besplatno pivo i vino u toku zasedanja skupštine, javili su lokalni mediji. Etički komitet je tražio od predsedavajućeg parlamenta Zigfrida Brakea… »

FA optužio Vengera za nedolično ponašanje

RTS 23.01.2017
Fudbalski savez Engleske optužio je trenera Arsenala Arsena Vengera za nedolično ponašanje prema četvrtom sudiji na premijerligaškoj utakmici protiv Barnlija. Venger je na utakmici protiv Barnlija, u sudijskoj nadoknadi vremena, pošto je dobio… »

Kineski ansambl „Glas Junana“ nastupa u Nišu

RTS 23.01.2017
Poznati kineski ansambl „Glas Junana“ će sutra nastupiti u Narodnom pozorištu u Nišu, a koncert je deo turneje po Srbiji, tokom koje su kineski muzičari i igrači imali nastupe u Beogradu i u Novom Sadu. Organizatori koncerta su autori koncepta… »

Božović: Pokušaćemo da dovedemo još dva ili tri pojačanja

RTS 23.01.2017
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da je zadovoljan pojačanjima ove zime, ali i najavio dolazak dvojice ili trojice novih igrača do kraja prelaznog roka. "Igraće Kanga kada se vrati, a da li ćemo u formaciji biti sa jednim ili… »

Golman Toga odbio da igra za reprezentaciju zbog demoliranja kuće

RTS 23.01.2017
Selektor fudbalske reprezentacije Toga Klod le Roa rekao je da nije siguran da li će golman Kosi Agasa igrati ključnu utakmicu Kupa afričkih nacija, pošto su mu navijači demolirali kuću. Agasina kuća u Togu je demolirana pošto su ga navijači… »

Vuletić: Optimista sam povodom igranja u Evropi, neki mediji nisu objektivni

RTS 23.01.2017
Šta će biti sa Partizanom i njegovim igranjem u Evropi na leto? To pitanje, posle kazne disciplinskih ograna Uefe, mori fudbalsku Srbiju, prema kojoj god strani Topčiderskog brda ona bila orijentisana. Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić pokušao je… »

Marselo i Modrić pauziraju zbog povreda

RTS 23.01.2017
Fudbaleri Real Madrida Marselo i Luka Modrić pauziraće zbog povreda mišića, saopštio je španski klub. Marselo je povredio zadnju ložu leve noge u subotu na utakmici protiv Malage u španskom prvenstvu, zbog čega je izašao iz igre u 26. minutu… »

Buskets najmanje dve nedelje van terena

RTS 23.01.2017
Fudbalski klub Barselona saopštio je da je Serhio Buskets istegao ligamente desnog skočnog zgloba i da će zbog te povrede odsustvovati najmanje dve nedelje. Buskets je povredu zadobio u finišu utakmice protiv Eibara i na nosilima je morao da napusti… »

Borba sa ledom na Dunavu i dalje traje

RTS 23.01.2017
Već 13 dana traje borba sa ledom na Dunavu, a meštani vikend naselja koja su nanizana nizvodno od Gročanske Ade, svakodnevno proveravaju priključke vode i struje u svojim, a i komšijskim dvorištima. Naselje Orešac poznato je to neobičnim… »