Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Ivanišević: Naravno da bih trenirao Đokovića, on je kao Real Madrid

RTS 23.01.2017
Najbolji hrvatski teniser u istoriji Goran Ivanišević izjavio je da bi u budućnosti veoma rado trenirao Novaka Đokovića. Ivanišević, koji je u Melburnu bio uz Tomaša Berdiha, istakao je da se Đokovićev poziv ne odbija. "To vam je isto kao kada… »

Plesni vremeplov u Čačku

RTS 23.01.2017
U Čačku postoji tradicija klasičnih plesova. Kako je pre četiri decenije nastao prvi plesni ansambl i kako se svakodnevno plesao valcer podsetili su se članovi tada jedinstvenog ansambla koji ponovnim okupljanjem obeležavaju jubilej. Čuveni plesni… »

Na Vlasinskoj visoravni zime traju dugo

RTS 23.01.2017
Područje Vlasine je zaštićeno kao prirodno dobro od izuzetnog značaja i predeo izuzetnih odlika. Sa prosečnom nadmorskom visinom od 1.200 metara, na Vlasinskoj visoravni zime traju dugo, sneg se zadrži po nekoliko meseci, a jezero prekrije led… »

Ljubitelji kroćenja bikova napali policijsku stanicu

RTS 23.01.2017
Prinuđeni da napuste plažu na kojoj su protestovali protekle nedelje, ljubitelji tradicionalnog rituala kroćenja bikova na jugu Indije napali su danas policijsku stanicu i zapalili nekoliko vozila. Džalikatu (Jallikattu) uključuje puštanje bika u… »

Josipa Lisac: Uvek sam želela da budem svoja

RTS 23.01.2017
Nikada se nisam trudila da budem avangardna ili drugačija od drugih, već samo svoja i radosna na sceni, kaže Josipa Lisac, autentična diva jugoslovenske muzičke scene, koja će 14. februara u beogradskom Centru „Sava“ održati prvi u nizu… »

Mladi eko-reporteri brinu o svojoj okolini!

RTS 23.01.2017
Međunarodni program „Mladi eko-reporteri" (Young Reporters for the Environment – YRE) predstavlja mrežu mladih koji edukuju javnost kreativnim izveštavanjem o problemima zaštite životne sredine. Program „Mladi eko-reporteri" vodi Fondacija za… »

U Loznici svakodnevno pucaju vodomeri

RTS 23.01.2017
Zbog izuzetno niskih temperatura proteklih dana, u Loznici je puklo na desetine vodomera. Iako se iz Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" još od decembra upućuje apel građanima da zaštite svoje vodomere, veliki broj meštana, ipak se nije… »

Austrija ne sme ignorisati opasnost od islamista sa Balkana

RTS 23.01.2017
To što je osumnjičeni za planiranje terorističkog napada u Beču Austrijanac albanskog porekla, dokaz je potencijalne opasnosti koja preti Austriji i Evropi od radikalnih islamista sa Balkana, ocena je austrijskog eksperta za bezbednost Ilije… »

Pravilnom ishranom do zdravlja

RTS 23.01.2017
U pirotskom Zavodu za javno zdravlje, već više od 12 godina radi Savetovalište za dijetetiku. Osobe koje imaju problem sa viškom kilograma ovde mogu dobiti medicinske dijete i pouke o pravilnoj ishrani. Osim viška kilograma, većina gojaznih reši i… »

Raonić u četvrtfinalu protiv Nadala

RTS 23.01.2017
Miloš Raonić i Rafael Nadal, pobedama nad Bautistom Agutom i Gaelom Monfisom, zakazali duel u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije. Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se, treću godinu zaredom, u četvrtfinale Otvorenog prvenstva… »