Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 23.01.2017

Dodik: Američka strana već pokazala dobru volju

RTS 23.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju. "Ti kontakti su bili vidljivi čak… »

Jevreji u Hrvatskoj bojkotuju Dan sećanja na Holokaust

RTS 23.01.2017
Zbog neprimerenih reakcija i veličanja ustaštva predstavnici Koordinacije jevrejskih opština neće se pridružiti tradicionalnom skupu sećanja koji 27. januara, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, organizuje hrvatska vlast… »

Hrvatska vraća obavezno služenje vojnog roka?

RTS 23.01.2017
U Hrvatskoj je u toku analiza koja treba da pokaže prednosti i mane ponovnog aktiviranja obaveznog vojnog roka, piše "Glas Slavonije", prenosi portal "Indeks". Penzionisani general Hrvatske vojske i predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljevac… »

Podnete krivične prijave protiv Ivanića, Pendešove, Jelače...

RTS 23.01.2017
Nermin Nikšić, Željko Komšić i Reuf Bajrović podneli su Tužilaštvu BiH u ime Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte i Građanskog saveza krivičnu prijavu protiv osoba odgovornih za, kako tvrde, niz zloupotreba položaja i… »

U Mađarskoj dan žalosti posle autobuske nesreće u Italiji

RTS 23.01.2017
Mađarska danas odaje poštu žrtvama autobuske nesreće u Italiju u kojoj je stradalo 16 osoba, saopšteno je u Budimpešti gde su zastave na pola koplja. Dan žalosti je proglasila vlada posle nesreće. Premijer Viktor Orban kao i šef države Janoš… »

Vlada RS: Premijerka nije dobila poziv Tužilaštva BiH

RTS 23.01.2017
Poziv Tužilaštva BiH za saslušanje predsednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović u vezi s održavanjem referenduma o Danu Republike nije stigao ni na njenu kućnu adresu, niti na njeno na radno mesto, rečeno je banjalučkim medijima u Vladi… »

Austrija ne sme ignorisati opasnost od islamista sa Balkana

RTS 23.01.2017
To što je osumnjičeni za planiranje terorističkog napada u Beču Austrijanac albanskog porekla, dokaz je potencijalne opasnosti koja preti Austriji i Evropi od radikalnih islamista sa Balkana, ocena je austrijskog eksperta za bezbednost Ilije… »

Orban pozdravlja govor Trampa kao "kraj multilateralizma"

RTS 23.01.2017
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je stav američkog predsednika Donalda Trampa da sve zemlje imaju pravo da na prvo mesto stave sopstvene interese ključna fraza njegovog inauguracionog govora. Viktor Orban je Trampovu izjavu protumačio kao… »

Sobotka: Osumnjičeni koji je pripremao napad nije bio bezopasan

RTS 23.01.2017
Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka ocenio je da Austrijanac albanskog porekla, koji je uhapšen zbog sumnje da je pripremao bombaški napad u Beču, nije bio bezopasan. Sobotka je austrijskom radiju Oe1 potvrdio da je osumnjičeni… »