Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 23.01.2017

Zamena registarskih tablica se odlaže za dve godine

RTS 23.01.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca, donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži… »

Nema opasnosti od izlivanje reka

RTS 23.01.2017
Vanredna odbrana od leda i dalje je na snazi na Dunavu, od Golupca do Novog Sada i na celom toku Tise. Mađarski ledolomci održavaju koridor kod Daljske krivine, a domaći "Greben" lomi led u Beogradu. Da li zbog razbijanja i topljenja leda preti… »

Mihajlovićeva: Budite odgovorne prema svom zdravlju

RTS 23.01.2017
U Srbiji svake godine od raka grlića materice umre blizu 500, a oboli 1.250 žena, što našu zemlju svrstava na drugo mesto u Evropi i to je poražavajući podatak, poručila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu… »

Vremenska prognoza – 24. januar

RTS 23.01.2017
Hladno, ujutro umeren mraz. Tokom dana iznad većeg dela zemlje umereno i potpuno oblačno mestimično sa slabim snegom. Ujutro i pre podne na severu magla ili niska oblačnost. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja tempratura od -10 do… »

Preminuo Boško Krunić

RTS 23.01.2017
Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme SFRJ Boško Krunić preminuo je u 88. godini. Boško Krunić je bio predsednik Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i predsednik Predsedništva Saveza komunista Vojvodine, u dva navrata. Podneo… »

Zbog magle avioni iz Niša sleteli u Beograd

RTS 23.01.2017
Zbog magle na području grada Niša, avioni iz Malmea i Bazela su, umesto na Aerodrom "Konstantin Veliki", sleteli na beogradski aerodrom, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Svi jutarnji letovi sa Aerodroma "Nikola… »

Ministarstvo poziva Tužilaštvo zbog podataka o Koridorima Srbije

RTS 23.01.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da pomognu u utvrđivanju na koji način su neovlašćena lica došla u posed radnih dokumenta tog ministarstva… »

Obeležavanje 75 godina od Novosadske racije

RTS 23.01.2017
U Novom Sadu komemoracijom i polaganjem venaca obeležena 75. godišnjica Racije. Obeležavanju jedne od najvećih tragedija u istoriji Novog Sada prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je izjavio da rane nanete "biću naroda", pre… »

Anđelković: Dovoljno zaliha u robnim rezervama

RTS 23.01.2017
U robnim rezervama ima dovoljno zaliha - i što se tiče energenata i što se tiče hrane, izjavila je za RTS v.d. direktora Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković. "Imali smo sada jednu opsežnu kontrolu gde su, pored kontrolne kuće… »

Srbiji potrebno 40 miliona dolara za pomoć u migrantskoj krizi

RTS 23.01.2017
UNHCR i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predstavile su novi godišnji plan reagovanja na izbegličku i migrantsku krizu u Srbiji koji obezbeđuje dugoročna rešenja za pomoć, a za čije je sprovođenje, kako se procenjuje, potrebno oko 40… »