Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 23.01.2017

EPS: Reklamacije na račune pismeno ili na šalterima

RTS 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na… »

Mihajlovićeva i Jusko: Gradimo auto-put Beograd–Sarajevo

RTS 23.01.2017
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom o projektu gradnje auto-puta Beograd–Sarajevo i rekonstrukciji… »

SAD izašle iz Transpacifičkog trgovinskog sporazuma

RTS 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da SAD napuste Transpacifički sporazum o slobodnoj trgovini (TPP) sa 12 azijskih zemalja. "Upravo smo uradili veliku stvar za američkog radnika", rekao je Tramp potpisujući Memorandum o ukidanju sporazuma… »

Počela modernizacija Termoelektrane i kopova "Kostolac"

RTS 23.01.2017
EPS i kineska korporacija CMEK započeli su drugu fazu modernizacije Termoelektrane "Kostolac", u okviru koje su predivđeni proširenje kopa "Drmno" i izgradnja trećeg bloka u "Kostolcu B". Ta investicija vredna 715,6 miliona dolara realizuje se prema… »

Dnevni letovi od Dohe do Beograda od 29. septembra

RTS 23.01.2017
Avio-kompanija "Katar ervejz" najavila je da će od 29. septembra ove godine uvesti dnevne letove na liniji Doha – Beograd. "Katar ervejz" sada leti četiri puta nedeljno do srpske prestonice (ponedeljak, sreda, petak i subota). Ta katarska kompanija je… »

Vulin: Za razne projekte obuka 970 miliona dinara

RTS 23.01.2017
Za aktivne mere politike zapošljavanja izdvojeno je 2,8 milijardi dinara i još 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, dodajući da je ove godine za razne projekte obuka i osposobljavanja… »

Krediti u evrima ili dinarima – šta će biti povoljnije

RTS 23.01.2017
Po kolikim kamatama ćemo se ove godine zaduživati, hoće li poskupeti krediti? Dve godine evribor, kamata na kredite u evrima, miruje, dok se kamata na kredite u dinarima za isto vreme smanjila. Hoće li se takav trend nastaviti i ove godine i od čega… »

Jeremić: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

RTS 23.01.2017
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i za to da se zemljište ne daje u zakup bez adekvatne… »

Ko je kriv za visoke račune za struju?

RTS 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije nastavlja da istražuje zašto su mnogo veći iznosi na jednom broju decembarskih računa za struju. Obećavaju da će se pre kraja meseca znati ko je odgovoran. Svi građani koji su neopravdano dobili uvećane račune će, kažu… »