Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj: Nije moguće da budem izručen ni Hagu ni Beogradu

RTS 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je nedavno uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici, odbacuje svaku mogućnost da bude izručen Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. OVK u Hagu, kao ni Beogradu. Najavljivanje takve… »

Dačić i Crnadak: Odnosi dobri, proširiti saradnju

RTS 23.01.2017
Odnosi Srbije i BiH su dobri, a u narednom periodu je potrebno nastaviti i intenzivirati kontakte na najvišem političkom nivou i dati dodatni impuls proširenju ukupne saradnje, ocenili su ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor… »

Kocijančič: EU očekuje što bolji nastavak dijaloga

RTS 23.01.2017
Imajući u vidu da su obe strane, i Kosovo i Srbija odlučili da u Brisel pošalju i predsednika i premijera, EU očekuje "što je moguće bolji" nastavak dijaloga Beograda i Prištine, rekla je agenciji "Beta" portparolka visoke predstavnice EU Maja… »

Vučić: U Briselu očekujem smirivanje i jasne poruke o oružju

RTS 23.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić kaže da nema prevelika očekivanja uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga u Briselu, ali da se nada jasnim porukama EU u vezi s korišćenjem oružja i oruđa gde mu nije mesto. "Nemam prevelika očekivanja, važno je da zamolimo… »

Tači: Početak poslednjeg poglavlja pregovora sa Beogradom

RTS 23.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je, uoči nove runde dijaloga sa Beogradom u Briselu da je došlo vreme za "otvaranje poslednjeg poglavlja, za normalizaciju odnosa". "Konačno je došlo vreme da se otvori najnovije poglavlje u dijalogu između… »

Aleksandra Đurović potpredsednica PS SE

RTS 23.01.2017
Šef stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović izabrana je za potpredsednicu tog tela na plenarnom zasedanju organizacije. Tu funkciju će obavljati tokom ove i sledeće godine, saopšteno je iz… »

LDP: Staviti tačku na sukobe Beograda i Prištine

RTS 23.01.2017
Liberalno demokratska stranka smatra da je od suštinske važnosti da nova runda pregovora u Briselu, na kojima će, pored kosovskih zvaničnika, biti prisutni premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, donese ozbiljnost i… »

Nikolić putuje u dvodnevnu posetu Portugaliji

RTS 23.01.2017
Predsednik Tomislav Nikolić boraviće u sredu i četvrtak u dvodnevnoj državnoj poseti Portugaliji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima. Tokom posete, kojom se obeležava jubilej od 135 godina od uspostavljanja diplomatskih… »

Vučić se upisao u knjigu žalosti u ambasadi Irana

RTS 23.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Irana povodom požara i rušenja solitera u Teheranu u kojem je poginulo više desetina ljudi, od kojih najmanje 30 vatrogasaca. Premijer Srbije je u knjigu žalosti upisao: "U ime… »

SNS: Jeremić "prespavao" odluke Vlade o zaštiti seljaka

RTS 23.01.2017
Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nenad Katanić izjavio je da je Vuk Jeremić "prespavao" odluke vlade u cilju unapređenja i zaštite srpskog seljaka i srpskog poljoprivrednog zemljišta i pitao ga ima li šta da ponudi osim parola. "Čini mi… »