Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 23.01.2017

Niš dobio najsavremeniji ultrazvučni skener za dojku

RTS 23.01.2017
U Niš je stigao najsavremeniji automatski ultrazvučni skener za dojku, prvi takav u Srbiji. Od zemalja u okruženju iima ga samo Bugarska i to za pacijentkinje koje na pregled idu u Sofiju. Prednost aparata, kojim se otkriva rak dojke u najranijoj fazi… »

Borba sa ledom na Dunavu i dalje traje

RTS 23.01.2017
Već 13 dana traje borba sa ledom na Dunavu, a meštani vikend naselja koja su nanizana nizvodno od Gročanske Ade, svakodnevno proveravaju priključke vode i struje u svojim, a i komšijskim dvorištima. Naselje Orešac poznato je to neobičnim… »

Plesni vremeplov u Čačku

RTS 23.01.2017
U Čačku postoji tradicija klasičnih plesova. Kako je pre četiri decenije nastao prvi plesni ansambl i kako se svakodnevno plesao valcer podsetili su se članovi tada jedinstvenog ansambla koji ponovnim okupljanjem obeležavaju jubilej. Čuveni plesni… »

Na Vlasinskoj visoravni zime traju dugo

RTS 23.01.2017
Područje Vlasine je zaštićeno kao prirodno dobro od izuzetnog značaja i predeo izuzetnih odlika. Sa prosečnom nadmorskom visinom od 1.200 metara, na Vlasinskoj visoravni zime traju dugo, sneg se zadrži po nekoliko meseci, a jezero prekrije led… »

U Loznici svakodnevno pucaju vodomeri

RTS 23.01.2017
Zbog izuzetno niskih temperatura proteklih dana, u Loznici je puklo na desetine vodomera. Iako se iz Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" još od decembra upućuje apel građanima da zaštite svoje vodomere, veliki broj meštana, ipak se nije… »

Pravilnom ishranom do zdravlja

RTS 23.01.2017
U pirotskom Zavodu za javno zdravlje, već više od 12 godina radi Savetovalište za dijetetiku. Osobe koje imaju problem sa viškom kilograma ovde mogu dobiti medicinske dijete i pouke o pravilnoj ishrani. Osim viška kilograma, većina gojaznih reši i… »

U Lascu kod Kraljeva opet se igra kolo

RTS 23.01.2017
Izgradnja seoske infrastrukture, nedostatak posla u gradu i odlični prirodni uslovi za razvoj poljoprivrede, zaustavili su odlazak mladih iz kraljevačkog sela Lazac. Oživele su i nekad popularne seoske igranke tako da je Dom kulture svake subote prepun… »