Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 23.01.2017

Uhapšen kradljivac bečkog tramvaja

RTS 23.01.2017
Zvaničnici gradskog prevoza u Beču su danas saopštili da je uhapšen čovek koji je uzeo jedan od tramvaja kako bi se provozao. Tridesetšestogodišnji „otmičar“ tramvaja na liniji 60 je priznao delo, ali nije rekao zbog čega je ukrao vozilo… »

Čuvaru „Gasproma“ ukradena iz stana klozetska šolja od 3.120 evra

RTS 23.01.2017
Saradniku u službi obezbeđenja „Gasproma“ iz stana u okolini Moskve ukradena je klozetska šolja vredna oko 200.000 rubalja, odnosno oko 3.120 evra, prenose moskovski mediji. Maksim B. za krađu je osumnjičio radnike koji su izvodili radove u… »

Tom Hardi izgubio 2,3 miliona evra zbog serije "Taboo"

RTS 23.01.2017
Koscenarista, producent i glavni glumac u provokativnoj Bi-Bi-Sijevoj drami "Taboo" Tom Hardi izgubio je oko 2,3 miliona evra zbog snimanja osam epizoda mračne serije o avanturisti koji želi da se osveti. Seriju Taboo Tom je pisao zajedno sa ocem… »

Kad sankanje postane uzbudljivije od skijanja!

RTS 23.01.2017
Stanovnici austrijskog Bramberga već decenijama za sanke imaju svoj „auto-put“, na kojem može da se razvije brzina i do 90 km na sat! Ipak, dok su obarali novi Ginisov rekord na najdužoj stazi za sankanje na svetu, bili su vrlo oprezni, jer ih je… »

Premijera „Povratka“ 21. februara u Centru „Sava“

RTS 23.01.2017
Debitantsko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića „Povratak“, premijerno će biti prikazano 21. februara u Centru „Sava“, najavio je danas producent. Reč je o poslednjem filmu koji je snimio Milorad Mandić Manda i o prvom filmu… »

Belgijski poslanici se ne odriču besplatnog piva u parlamentu

RTS 23.01.2017
Zajedničkim snagama su poslanici u belgijskom parlamentu odbacili inicijativu da im se ukine pravo na besplatno pivo i vino u toku zasedanja skupštine, javili su lokalni mediji. Etički komitet je tražio od predsedavajućeg parlamenta Zigfrida Brakea… »

Kineski ansambl „Glas Junana“ nastupa u Nišu

RTS 23.01.2017
Poznati kineski ansambl „Glas Junana“ će sutra nastupiti u Narodnom pozorištu u Nišu, a koncert je deo turneje po Srbiji, tokom koje su kineski muzičari i igrači imali nastupe u Beogradu i u Novom Sadu. Organizatori koncerta su autori koncepta… »

Ljubitelji kroćenja bikova napali policijsku stanicu

RTS 23.01.2017
Prinuđeni da napuste plažu na kojoj su protestovali protekle nedelje, ljubitelji tradicionalnog rituala kroćenja bikova na jugu Indije napali su danas policijsku stanicu i zapalili nekoliko vozila. Džalikatu (Jallikattu) uključuje puštanje bika u… »

Josipa Lisac: Uvek sam želela da budem svoja

RTS 23.01.2017
Nikada se nisam trudila da budem avangardna ili drugačija od drugih, već samo svoja i radosna na sceni, kaže Josipa Lisac, autentična diva jugoslovenske muzičke scene, koja će 14. februara u beogradskom Centru „Sava“ održati prvi u nizu… »

Najskuplje građevine koje je napravio čovek

RTS 23.01.2017
Uprkos tome što je ljudski uticaj na životinjski i biljni svet u većini slučajeva negativan, čovek je iza sebe ipak ostavio brojne impresivne stvari, a među njima su i neverovatne građevine, piše britanski „Telegraf“. Međunarodna stanica za… »