Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 23.01.2017

Završen prvi dan pregovora u Astani, nastavak sutra

RTS 23.01.2017
Prvi dan mirovnih pregovora, koji su okupili predstavnike sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, završen je u kazahstanskoj prestonici Astani. Ruski mediji navode da će u konačnom dokumentu sirijski pobunjenici biti pozvani da se distanciraju od grupe… »

SAD: Ne postoji zajedničko uništavanje meta sa Rusijom

RTS 23.01.2017
Zvaničnik američke vojske nazvao je "glupošću" tvrdnju Rusije da su njeni avioni leteli zajedno sa američkim u zajedničkoj misiji sa koalicijom na čijem čelu je vojska SAD u borbi protiv Islamske države, preneo je AP. Bela kuća: SAD "naravno"… »

U nevremenu na jugu SAD poginulo 18 osoba

RTS 23.01.2017
U nevremenu koje je tokom vikenda zahvatilo jug SAD stradalo je 18 osoba, saopštile su lokalne vlasti novi bilans žrtava. Ukupno 14 osoba poginulo je u noći između subote i nedelje u američkoj saveznoj državi Džordžiji, gde se pet osoba vode kao… »

Eksplozija u zgradi u Londonu, petoro povređeno

RTS 23.01.2017
Najmanje pet osoba je povređeno u eksploziji koja se dogodila u trospratnoj zgradi u istočnom Londonu. Eksplozija se dogodila posle 17 časova u Ardlajh Grin Roudu u Hornčerču, a policija je navela da su dve osobe prevezene u bolnicu, još dve… »

Zabelela se zgrada Evropske unije u Briselu

RTS 23.01.2017
Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja posuli su zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog pada cena otkupa mleka i povećanih troškova proizvodnje. Mnogi proizvođači mleka su zbog toga dovedeni do bankrotstva. Evropska komisija… »

Rusija spremna da normalizuje odnose sa SAD

RTS 23.01.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao da je Rusija spremna za normalizaciju odnosa sa SAD ukoliko se bude radilo na uspostavljanju ravnoteže u interesima te dve zemlje. "Ne uzbuđujemo se previše, ali ćemo biti spremni da damo svoj… »

Fijon: Evropi je potrebna nova vojna alijansa

RTS 23.01.2017
Konzervativni francuski predsednički kandidat Fransoa Fijon, zabrinut zbog pravca kojom će krenuti nova vlada SAD, želi da nova evropska vojna alijansa štiti Stari kontinent i bori se protiv islamskog ekstremizma, javlja AP. Fransoa Fijon je naveo… »

Grupno silovanje uživo na Fejsbuku, uhapšena trojica

RTS 23.01.2017
U Švedskoj su uhapšena trojica mladića osumnjičena za grupno silovanje žene, a napad su prenosili uživo na Fejsbuku, saopštila je policija. Osumnjičeni imaju 18, 20 i 24 godine, a uhapšeni su u nedelju u stanu u Upsali, 70 kilometara severno od… »

Peskov: O inicijativama Trampa kad počnu kontakti

RTS 23.01.2017
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj smatra da se o inicijativama novog predsednika SAD Donalda Trampa može razgovarati tek nakon što počnu kontakti između nove američke administracije i Moskve, i ističe da se to još nije dogodilo… »

Francuska levica 29. januara bira između Amona i Valsa

RTS 23.01.2017
Bivši francuski ministar obrazovanja Benoa Amon pobedio je nekadašnjeg premijera Manuela Valsa u prvom krugu unutrastranačkih izbora Socijalističke partije za kandidata na predsedničkim izborima u Francuskoj, a njih dvojica će se za nominaciju… »