Izvor: RTV arhiva vesti 23.01.2017

Dva ledolomca stigla u Novi Sad

RTV 23.01.2017
NOVI SAD - Najveći mađarski ledolomac - "Sečenji", i još jedan, stigli su danas popodne u Novi Sad, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Ti ledolomci će sutra ujutro krenuti nizvodno, ka Beogradu, navodi se u saopštenju. Par… »

ZR: "Dislokacije - Fotografska kolonija u Orlovatu"

RTV 23.01.2017
ZRENJANIN - U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu danas u 19 časova biće otvorena izložba "Dislokacije - Fotografska kolonija u Orlovatu", na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na susretima tokom prethodne tri godine iz kolekcije posvećene… »

Višnjevac: Vraćaju se rode

RTV 23.01.2017
VIŠNJEVAC - I dok u ostalim selima mladi odlaze u grad, u Višnjevcu mladi bračni parovi ostaju. Selo je specifično po tome što je uspelo da zadrži mlade, ali i da poveća natalitet. Sandra da li su se u Višnjevac vratile rode? U selu Višnjevac… »

KI: Konkurs za projekte iz oblasti radne prakse mladih

RTV 23.01.2017
KIKINDA - Grad Kikinda raspisao je Javni konkurs za dodelu sredstava putem dotacija za realizaciju projekata iz oblasti radne prakse mladih koji su od značaja za grad Kikindu. Konkurs je otvoren do 31. januara. Pravo učešća imaju omladinske… »

Orban hvali Trampov inauguralni govor

RTV 23.01.2017
BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban ocenio je danas da je najznačajnija rečenica inauguralnog govora Donalda Trampa bila ona u kojoj kaže da sve zemlje imaju prava da svoj interes stave na prvo mesto. Orban je Trampovu izjavu interpretirao… »

SO: Pružni prelazi bez polubranika

RTV 23.01.2017
SOMBOR - Bez prethodne najave i obaveštavanja Železnica Srbije demontirala je polubranike na tri pružna prelaza u Somboru. U Železnicama Srbije kažu da je sve urađeno po zakonu, a vozači da je ugrožena bezbednost. Na putu Sombor - Vrbas na ulasku… »

Rusija i SAD prvi put zajedno protiv ID

RTV 23.01.2017
MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su ruski vojni avioni u Siriji učestvovali u zajedničkoj misiji sa koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države. Ukoliko ovu tvrdnju potvrdi zvanični Vašington, ova… »

Stop za starija vozila u Parizu i Lionu

RTV 23.01.2017
PARIZ - Francuski gradovi Pariz i Lion danas isprobavaju nov način ograničenja automobilskog saobraćaja, po kojem vozila starija od 16 godina ne mogu da se voze gradskim ulicama. Od sredine januara, sva vozila u Parizu moraju imati oznaku… »

Dan žalosti u Mađarskoj zbog poginulih učenika

RTV 23.01.2017
BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je danas Dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja nakon autobuske nesreće u Italiji, u kojoj je 16 učenika izgubilo život, a 26 povređeno, javlja AFP. Nesreća se dogodila u subotu kada je autobus, u kome su bili… »

Astana: Prvi dan pregovora završen, nastavak sutra

RTV 23.01.2017
ASTANA - Prvi dan mirovnih pregovora, koji su okupili predstavnike sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, završen je danas u kazahstanskoj prestonici Astani, a ruski mediji navode da će u konačnom dokumentu sirijski pobunjenici biti pozvani da se… »