Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 23.01.2017

EPS potpisao preskup sporazum o očitavanju potrošnje struje

SEEbiz 23.01.2017
BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje dva puta veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje BIRN-a. Prema pisanju BIRN-a, posle sprovedene javne nabavke… »

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi pali

SEEbiz 23.01.2017
BEOGRAD - Početak trgovačke sedmice obeležila je nevelika promena berzanskih indeksa uz ukupan promet od 23,4 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, neznatno je oslabio na 700,9 poena. Najveća domaća banka pod državnom… »

Hrvatski javni dug pao treći kvartal zaredom na godišnjoj razini

SEEbiz 23.01.2017
ZAGREB - Javni dug Hrvatske iznosio je na kraju rujna prošle godine 289,1 milijardu kuna, što je 1,2 milijarde manje nego krajem rujna 2015., pa je udio duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) iznosio 84,9 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci… »

EBRD traži konzultanta za bolje upravljanje hrvatskim državnim poduzećima

SEEbiz 23.01.2017
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je poziv za iskazivanje interesa za pružanje konzultantskih usluga hrvatskom Ministarstvu državne imovine i Centru za prodaju i restrukturiranje (CERP) za učinkovitije upravljanje poduzećima u… »

Većina fondova rasla sedmi tjedan uzastopno

SEEbiz 23.01.2017
ZAGREB - I sedmi uzastopni tjedan među 79 otvorenih investicijskih fondova prevladali su dobitnici. Tjedan je porastom vrijednosti zaključilo 39 fondova, palo ih je 38, a dva fonda su zabilježila tjedan bez promjene vrijednosti. Porast veći od jedan… »

U Brodosplitu porinut mini kruzer vrijedan više od milijun eura

SEEbiz 23.01.2017
SPLIT - U Brodograđevnoj industriji Split u ponedjeljak je u more položen mini kruzer za nautički turizam izgrađen za domaću tvrtku Mladin Punta u vlasništvu obitelji Mladin iz Jesenica, a kako se neslužbeno doznaje vrijednost broda je veća od… »

Bundesbank upozorio na moguće snažno ubrzanje inflacije u Njemačkoj

SEEbiz 23.01.2017
BERLIN - Inflacija u Njemačkoj mogla bi u siječnju dosegnuti dva posto, poduprta višim cijenama energije, upozorila je u ponedjeljak njemačka središnja banka, pojačavajući pritisak na Europsku središnju banku (ECB) da smanji opsežne poticajne… »

Samsung pokušava krenuti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

SEEbiz 23.01.2017
SEUL - Samsung je u ponedjeljak pokušao okrenuti novu stranicu nakon fijaska Galaxy Notea 7, priopćivši nakon niza ispitivanja da je greška u bateriji bila uzrokom zapaljivanja tog uređaja čija je proizvodnja zaustavljena u listopadu. Radilo se o… »

Nafta će poskupjeti, jačat će inflacijski pritisci

SEEbiz 23.01.2017
ANALIZA - Najavljeno smanjenje proizvodnje nafte od strane zemalja članica OPEC-a i jedanaest nečlanica s ciljem stabilizacije globalnog tržišta nafte trebalo je započeti početkom ove godine tako da je još prerano za donošenje ocjene o razini… »