Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.01.2017

Vučić i Zvizdić poručili da su prioriteti mir i stabilnost

Slobodna Evropa 23.01.2017
Očuvanje mira i stabilnosti u odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije, u momentu pojačanih regionalnih tenzija, prioritet je za državnike dve strane – zaključak je nakon razgovora premijera Denisa Zvizdića i Aleksandra Vučića u Beogradu. Upućena… »

U nevremenu na jugu SAD stradalo 18 osoba

Slobodna Evropa 23.01.2017
U nevremenu koje je tokom vikenda zahvatilo jug Sjedinjenih Američkih Država stradalo je 18 osoba, saopštile su danas lokalne vlasti novi bilans žrtava. Ukupno 14 osoba poginulo je u noći između subote i nedjelje u američkoj saveznoj državi… »

Tači za RSE: Ova faza dijaloga okončaće se priznanjem Kosova

Slobodna Evropa 23.01.2017
U utorak se u Briselu otvara poslednje poglavlje dijaloga Kosova i Srbije koje će se okončati recipročnim priznanjem, izjavio je za RSE predsednik Kosova Hašim Tači. On je naglasio da se u Briselu neće govoriti o unutrašnjim pitanjima Kosova. Nakon… »

Trump pozvao kompanije da proizvode u SAD

Slobodna Evropa 23.01.2017
Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas na sastanku s poslovnim liderima da će biti "koristi" za kompanije koje svoje proizvode prave u SAD i najavio "značajne namete " za kompanije koje proizvodnju sele iz zemlje. "Sve što trebate uraditi je… »

Pariz: Uveden autobus bez vozača

Slobodna Evropa 23.01.2017
Autobus bez vozača počeo je danas da saobraća u Parizu, sa ciljem da se smanji zagađenje u tom gradu. Senzori i kamere govore autobusu EZ10 kada da stane i krene, koliko brzo da ide i u kom pravcu, preneo je Rojters.… »

Cvijanović se nije pojavila u Tužilaštvu BiH

Slobodna Evropa 23.01.2017
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović danas se nije pojavila u Tužilaštvu BiH, gdje je trebala biti saslušana kao osumnjičena zbog održavanja referendum o Danu Republike Srpske. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je… »

Tači i Mustafa idu u Brisel na nastavak dijaloga

Slobodna Evropa 23.01.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Isa Mustafa učestvovaće u utorak, 24. januara, na sastanku u Briselu koji je sazvala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, u okviru nastavka dijaloga Prištine i Beograda… »

U Mađarskoj dan žalosti posle autobuske nesreće u Italiji

Slobodna Evropa 23.01.2017
Mađarska danas odaje poštu žrtvama autobuske nesreće u Italiju u kojoj je stradalo 16 osoba, saopšteno je u Budimpešti u kojoj su zastave na pola koplja. Dan žalosti je proglasila vlada posle nesreće. Premijer Viktor Orban kao i šef države… »

Srpski ministar zdravlja ćuti o optužbama za veze sa mafijom

Slobodna Evropa 23.01.2017
Još nema zvaničnih reakcija nakon što je lider stranke Nova Srbija, Velimir Ilić, na konferenciji za novinare pokazao fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar u društvu Dušana Spasojevića, bivšeg vođe… »

Odlazak generala Trifunovića: Kriv što nije počinio zločin

Slobodna Evropa 23.01.2017
(komentar*) U selu Rakelići kod Prijedora u subotu je sahranjen penzionisani general Vlado Trifunović. Njegova poslednja adresa prije smrti, 17. januara, bila je mala soba u oronulom beogradskm hotelu. On je jedini visoki oficir Jugoslovenske narodne… »