Kultura arhiva vesti 23.01.2017

Umro glumac Gorden Kej – Rene iz serije „Alo, alo!“

Studio B 23.01.2017
Britanski glumac Gorden Kej, koji je svetsku slavu stekao ulogom konobara Renea Artoa u seriji „Alo, alo“, preminuo je danas u 76. godini, javio je Bi-Bi-Si. Foto/ Twitter@LiamRudden BBC navodi da je Kej preminuo u staračkom domu. Humoristička… »

Uzavrela sicilijanska krv u Srpskom narodnom pozorištu

Blic 23.01.2017
Opera Pjetra Maskanjija "Kavalerija rustikana" nastala u saradnji Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog Narodnog pozorišta premijerno će biti izvedena u subotu 28. januara (20) u SNP na sceni „Jovan Đorđević“ . Na premijeri će dirigovati… »

"Izbor za upravnika Narodnog pozorišta regularan"

Press 23.01.2017
Upravni odbor Narodnog pozorišta danas odlučuje o kandidatu za upravnika nacionalnog teatra, ali Ministarstvu kulture neće dostaviti predlog kandidata za upravnika, već prema novom Zakonu o kulturi, rang listu svih kandidata sa obrazloženim… »

Uskoro ćemo saznati sve nominacije za Oskara

Press 23.01.2017
Američka Akademija za film i nauku u utorak će saopštiti spisak nominovanih za nagradu Oskar, čija će svečana 89. dodela biti održana 26. februara u pozorištu Dolbi u Holivudu, saopšteno je na sajtu Akademije. Foto:B92.net Za sada se ne pominje… »

Pravoslavlje u Svetoj zemlji

Politika 23.01.2017
Izložba fotografija „Vera koja traje: Pravoslavlje u Svetoj zemlji” izraelske autorke Dafne Tal priređena je u galeriji „Progres”. Posetioci će do 5. februara imati priliku da vide 38 fotografija koje je izraelska umetnica napravila tokom… »

Ivani Dimić uručena NIN-ova nagrada

RTS 23.01.2017
NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, uručena je Ivani Dimić za roman "Arzamas". Roman "Arzamas", knjižnjvnice Ivane Dimić je po oceni žirija, najbolji roman objavljen na srpskom jeziku protekle godine. "Zahvaljujem NIN-u i… »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

Blic 23.01.2017
Gorden Kej, britanski glumac najpoznatiji po ulozi Renea u seriji "Alo, alo" preminuo je u 76. godini. Bivši glumčev agent potvrdio je Bi-Bi-Si njuzu da je Kej preminuo u ponedeljak ujutru u domu za stare. Radio je na televiziji, radiju, filmu i… »

Na Egzit stiže "najbolji frontmen svih vremena"

Press 23.01.2017
Prva najavljena zvezda ovogodišnjeg Exit festivala je Lijam Galager (44), britanski muzičar koji je najpoznatiji kao osnivač benda "Oasis" i koji je 2010. izglasan za najboljeg frontmena svih vremena. Foto:Blic.rs Lijam trenutno snima svoj prvi solo… »

U 104. Godini: Umro otac Radeta Šerbedžije

Kurir 23.01.2017
Danilo Šerbedžija preminuo je u 104. godini. Vest o smrti podelio je na Fejsbuku sin glumca Radeta Šerbedžije, Danilo, koji je ime dobio po dedi. "Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, deda, pradeda. Nakon što je u 104. godini pobedio upalu… »

Delo Dostojevskog kao inspiracija

Večernje novosti 23.01.2017
Scena "Raša Plaović" Narodnog pozorišta. INSPIRISAN romanom Dostojevskog "Zločin i kazna" , nastao je komad Božidara Kneževića "Razumihin šou", čije je premijerno izvođenje 26. januara na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, u… »