Kultura arhiva vesti 23.01.2017

(Video) Ti glupa ženska glavo: Čuvene scene Rena iz serije Alo, alo uz koje smo se smejali do suza

Kurir 23.01.2017
Glumac Gorden Kej koji je koji se proslavio ulogom Renea u čuvenoj seriji "Alo, alo", preminuo je danas u 75. godini. Članovi vesele družine, svojim humorom dovodili su do suza milione fanova. Ova komedija je opisivala život kafedžije Renea i… »

​Premijera opere „Kavalerija rustikana” u Srpskom narodnom pozorištu

Politika 23.01.2017
U saradnji Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog Narodnog pozorišta, priprema se veristička opera Pjetra Maskanjija „Kavalerija rustikana”. Premijera je zakazana za subotu 28. januara na sceni „Jovan Đorđević” u 20 časova. Premijerom će… »

Dejan Savić prvi na listi kandidata za upravnika NP

B92 23.01.2017
Upravni odbor Narodnog pozorišta doneo je danas odluku o listi kandidata sa obrazloženjima, koju je dostavio Ministarstvu kulture i informisanja na dalje odlučivanje. Na prvom mestu rang liste kandidata je dirigent Dejan Savić sa 39,5 bodova, slede… »

Uskoro ćemo saznati sve nominacije za Oskara

Press 23.01.2017
Američka Akademija za film i nauku u utorak će saopštiti spisak nominovanih za nagradu Oskar, čija će svečana 89. dodela biti održana 26. februara u pozorištu Dolbi u Holivudu, saopšteno je na sajtu Akademije. Foto:B92.net Za sada se ne pominje… »

Izložba o pravoslavlju u Svetoj zemlji u Progresu

B92 23.01.2017
Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kan poručila je večeras u galeriji "Progres" gde je otvorila izložbu fotografija "Vera koja traje: Pravoslavlje u Svetoj zemlji" izraleske autorke Dafne Tal da su fotografije još jedan dokaz koliko je Sveta… »

Ivani Dimić uručena NIN-ova nagrada

RTS 23.01.2017
NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, uručena je Ivani Dimić za roman "Arzamas". Roman "Arzamas", knjižnjvnice Ivane Dimić je po oceni žirija, najbolji roman objavljen na srpskom jeziku protekle godine. "Zahvaljujem NIN-u i… »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

Blic 23.01.2017
Gorden Kej, britanski glumac najpoznatiji po ulozi Renea u seriji "Alo, alo" preminuo je u 76. godini. Bivši glumčev agent potvrdio je Bi-Bi-Si njuzu da je Kej preminuo u ponedeljak ujutru u domu za stare. Radio je na televiziji, radiju, filmu i… »

Na Egzit stiže "najbolji frontmen svih vremena"

Blic 22.01.2017
Prva najavljena zvezda ovogodišnjeg Exit festivala je Lijam Galager (44), britanski muzičar koji je najpoznatiji kao osnivač benda "Oasis" i koji je 2010. izglasan za najboljeg frontmena svih vremena. Lijam trenutno snima svoj prvi solo album i usput… »

U 104. Godini: Umro otac Radeta Šerbedžije

Kurir 23.01.2017
Danilo Šerbedžija preminuo je u 104. godini. Vest o smrti podelio je na Fejsbuku sin glumca Radeta Šerbedžije, Danilo, koji je ime dobio po dedi. "Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, deda, pradeda. Nakon što je u 104. godini pobedio upalu… »

Delo Dostojevskog kao inspiracija

Večernje novosti 23.01.2017
Scena "Raša Plaović" Narodnog pozorišta. INSPIRISAN romanom Dostojevskog "Zločin i kazna" , nastao je komad Božidara Kneževića "Razumihin šou", čije je premijerno izvođenje 26. januara na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, u… »