Politika arhiva vesti 23.01.2017

Slučaj "Haradinaj": Hag se još nije oglasio

B92 23.01.2017
Iako postoji mogućnost da lider Ramuš Haradinaj odgovara pred Specijalnim sudom za zločine protiv OVK u Hagu, on u ovom trenutku ne može da bude izručen. Taj sud je još u fazi formiranja i nije zatražio njegovo izručenje. Francuska trenutno… »

'Daćemo sve od sebe da Srbija i BiH što bolje sarađuju' (VIDEO)

Beta 23.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem da su Srbija i BiH iskreno opredeljene za mir i regionalnu saradnju. "Ako kod nekoga postoji bilo kakva bojazan od nastavka… »

Vučić: Izgubio sam poverenje u Prištinu, u Briselu nas čekaju teški razgovori

Kurir 23.01.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izubio poverenje u Prištinu i da će zato nastavak dijaloga u Briselu biti veoma težak, ali da očekuje na prvom mestu jasne poruke o EU što se tiče upotrebe orudja i oružja. "Želim… »

Vučić i Zvizdić za mir i saradnju, Valterov put u najavi

Dnevnik 23.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon svečanog dočeka predsedavajućeg Savetu ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića i sastanka s njim, istakao je da je veoma zadovoljan. odnosima BiH i Srbije. Kategoričan je da, ako kod nekoga postoji… »

Ana Brnabić: Neću da se učlanim u SNS

Nova ekonomija 23.01.2017
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić svojevremeno je rekla da je razmišljala da postane članica Srpske napredne stranke, ali da je problem što stranke u Srbiji menjaju svoje postulate. Pri tom stavu i dalje ostaje i dodaje da… »

Tači za RSE: Ova faza dijaloga okončaće se priznanjem Kosova

Slobodna Evropa 23.01.2017
U utorak se u Briselu otvara poslednje poglavlje dijaloga Kosova i Srbije koje će se okončati recipročnim priznanjem, izjavio je za RSE predsednik Kosova Hašim Tači. On je naglasio da se u Briselu neće govoriti o unutrašnjim pitanjima Kosova. Nakon… »

Mihajlović: Ne ukidati dobre zakone

Danas 23.01.2017
Potpedsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je danas da Vuk Jeremić, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, želi da menja zakon koji je doveo do pada nezaposlenosti i priziva vreme… »

Britanci u strahu: Tramp + Putin + Kosovo = Rat na Balkanu

Blic 23.01.2017
Veliko je pitanje da li novi predsednik SAD Donald Tramp zna nešto o Kosovu i Metohiji. Srpska pokrajina koja je jednostrano proglasila nezavisnost ima veliku podršku Amerike, to je ono što je sigurno. Međutim, sa Trampom dolazi i velika neizvesnost… »

Aleksandra Đurović potpredsednica PS Saveta Evrope

Blic 23.01.2017
Šef stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović izabrana je danas za potpredsednicu tog tela na plenarnom zasedanju organizacije. Tu funkciju će obavljati tokom ove i sledeće godine, saopšteno je… »

Janković: Ništa ne sprečava ni SNS da me podrži

N1 Info 23.01.2017
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je za Insajder da je razlika u najavi kandidature i same kandidature za predsednika Srbije formalnost, a da je, uprkos opasnosti da se njegove poruke sa funkcije Zaštitnika tumače kao političke, ostao na… »