Vojvodina arhiva vesti 23.01.2017

Tužni jubilej: Obeležavanje 75. godišnjice Novosadske racije

Blic 23.01.2017
Na novosadskom Keju žrtava racije ispred spomenika ''Porodica'' danas u podne biće položeni venci povodom strašnog jubileja – 75. godišnjice novosadske racije, kada su okupacione snage u Drugom svetskom ratu u Novom Sadu i drugim mestima u… »

Za nove konkurse u Vojvodini 1,4 milijarde dinara

Radio 021 23.01.2017
Oko 1,4 milijarde dinara izdvojeno je za sedam javnih konkursa u Vojvodini, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja APV. Konkursi su raspisani u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog… »

Radikali traže spomenik i bulevar Nikole Tesle u Novom Sadu

Radio 021 23.01.2017
Srpska radikalna stranka pokreće inicijativu da se u Novom Sadu podigne spomenik Nikoli Tesli. Na ovaj način, smatraju radikali, Grad će se dostojno odužiti svom počasnom građaninu, a koji je "sticajem okolnosti dva puta u Novom Sadu bio odbijan za… »

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda: Minus se ne predaje

Noizz 23.01.2017
Ledeni dani nastaviće se do petka - u jutarnjim satima će biti slabog i umerenog mraza, od minus 9 do minus 4 stepena, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nule, upozorio je juče Republički hidrometeorološki zavod. “Ipak, u… »

Debata o govoru mržnje prema pripadnicima LGBT populacije

NoviSad.com 23.01.2017
Novi Sad - Debata "Kako do primene zakona u slučaju govora i zločina iz mržnje" biće održana u utorak, 24. januara od podne, u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3). Na debati će biti pokrenuta diskusija o dve tematske celine. Tema prve celine… »

LSV: Da li će i zašto vozači plaćati nove registarske tablice?

Blic 23.01.2017
Liga socijaldemokrata Vovodine (LSV) pozvala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve nadležne da jasno odgovore da li je tačno da će vozači u Srbiji uskoro morati da plaćaju izradu novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola. Pojedini… »

Sedam miliona za obnovu Hilandara od Pokrajinske vlade

Blic 23.01.2017
Predsednik pokrajinske vlade u Vojvodini Igor Mirović primio je danas direktora Zadužbine manastira Hilandar, Milivoja Ranđića i direktora pokrajinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Zorana Vapu, i tom prilikom uručio rešenje o pomoći od… »

Od srede produžavanje zakupa kabina na Štrandu

Radio 021 23.01.2017
Zakupci kabina na Štrandu će moći da produže ugovor o zakupu od srede, 1. februara. Godišnji zakup male kabine je 15.000, a velike 20.000 dinara. Radno vreme blagajne Štranda biće od 10 do 18 časova svakog radnog dana, a zakupci bi trebalo da… »

LIMAN: Deo Fruškogorske bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 23.01.2017
Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će danas do 15 sati biti deo Fruškogorske ulice – od Jirečekove do ulice Drage Spasić. Kako javljaju iz JKP "Vodovod i kanazacija", postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe… »

Osamnaestogodišnjak uz pretnju nožem opljačkao prodavnicu u Bačkom Petrovcu

Moj Novi Sad 23.01.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkom Petrovcu uhapsili su P. R. (18) iz opštine Bač, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo razbojništvo. Sumnja se da je u subotu, maskiran i uz pretnju nožem, oduzeo novac od radnice jedne… »