Vojvodina arhiva vesti 23.01.2017

Tužni jubilej: Obeležavanje 75. godišnjice Novosadske racije

Blic 23.01.2017
Na novosadskom Keju žrtava racije ispred spomenika ''Porodica'' danas u podne biće položeni venci povodom strašnog jubileja – 75. godišnjice novosadske racije, kada su okupacione snage u Drugom svetskom ratu u Novom Sadu i drugim mestima u… »

APV: Za kapitalne projekte 1,42 milijarde dinara

Moj Novi Sad 23.01.2017
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog… »

Radikali traže spomenik i bulevar Nikole Tesle u Novom Sadu

Radio 021 23.01.2017
Srpska radikalna stranka pokreće inicijativu da se u Novom Sadu podigne spomenik Nikoli Tesli. Na ovaj način, smatraju radikali, Grad će se dostojno odužiti svom počasnom građaninu, a koji je "sticajem okolnosti dva puta u Novom Sadu bio odbijan za… »

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda: Minus se ne predaje

Noizz 23.01.2017
Ledeni dani nastaviće se do petka - u jutarnjim satima će biti slabog i umerenog mraza, od minus 9 do minus 4 stepena, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nule, upozorio je juče Republički hidrometeorološki zavod. “Ipak, u… »

Debata o govoru mržnje prema pripadnicima LGBT populacije

NoviSad.com 23.01.2017
Novi Sad - Debata "Kako do primene zakona u slučaju govora i zločina iz mržnje" biće održana u utorak, 24. januara od podne, u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3). Na debati će biti pokrenuta diskusija o dve tematske celine. Tema prve celine… »

LSV: Čemu nove registarske tablice?

Moj Novi Sad 23.01.2017
Liga socijaldemokrata Vovodine (LSV) pozvala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve nadležne da jasno odgovore da li je tačno da će vozači u Srbiji uskoro morati da plaćaju izradu novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola. Pojedini… »

Gde ima, tu se i prosipa: Vojvodina obnavlja Hilandar

Moj Novi Sad 23.01.2017
Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović uručio je danas rešenje o sedam miliona dinara pomoći direktoru Zadužbine manastira Hilandar Milivoju Ranđiću.… »

ŠTRAND: Produžavanje ugovora o zakupu kabina od 1. februara

Moj Novi Sad 23.01.2017
Kako javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo", u sredu, 1. februara, počinje produžavanje ugovora o zakupu kabina na Štrandu za 2017. godinu. Zakup na godišnjem nivou za malu kabinu iznosi 15.000, a za veliku 20.000 dinara. Radno vreme blagajne Štranda… »

LIMAN: Deo Fruškogorske bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 23.01.2017
Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će danas do 15 sati biti deo Fruškogorske ulice – od Jirečekove do ulice Drage Spasić. Kako javljaju iz JKP "Vodovod i kanazacija", postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe… »

Uz pretnju nožem opljačkao prodavnicu

NoviSad.com 23.01.2017
Novi Sad - P. R. (18) iz Bača uhapšen je jer je počinio razbojništvo. foto: A. K. "Sumnja se da je u subotu, maskiran i uz pretnju nožem, oduzeo novac od radnice jedne prodavnice u Bačkom Petrovcu", saopšteno je iz novosadske policije. Kako navode… »