Društvo arhiva vesti 25.01.2017

Transparency: Korupcija i nejednakost ojačali populiste u svijetu

Slobodna Evropa 25.01.2017
Transparency International (TI) je u godišnjem izvještaju upozorio da su masivna korupcija i socijalna nejednakost glavni uzroci jačanja populističkih političara i pokreta širom svijeta, te upozorava da se zlokoban krug pošasti mora prekinuti što… »

Prijem još 500 profesionalnih vojnika

RTS 25.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević je, nakon konsultacija sa predsednikom vlade, pokrenuo proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je resorno ministarstvo. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara… »

Kurir TV iz AMSS: Vozači, oprez zbog poledice i magle!

Kurir 25.01.2017
Prohodnost puteva u Srbiji je uglavnom dobra, međutim velike probleme vozačima stvaraju magla i poledica koja se stvara zbog povremenih snežnih padavina i niskih temperatura. Pitali smo AMSS koje deonice vozači treba da izbegavaju i na kojima im je… »

Srbija primljena u Eurotransplant, pacijenti brže do organa

Radio 021 25.01.2017
Bord Eurotransplanta odlučio je večeras da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ, potvrđeno je u Ministarstvu zdravlja. Članstvo u Eurotransplantu povećava mogućnost da pacijent… »

Prosvetari traže uvođenje platnih razreda

Politika 25.01.2017
Ponižavajuće je da direktor škole sa zvanjem doktora nauka ima platu kao spremačica u EPS-u, rečeno je na svetosavskom protestu u Beogradu, kome je prisustvovalo 250 predstavnika sindikalnih organizacija prosvetara iz čitave zemlje. Posle sporazuma… »

Mađarski ledolomci probijaju barijeru uzvodno od Beograda

Politika 25.01.2017
NOVI SAD - Na delu Dunava, od Slankamena do Pupinovog mosta, formiran je ledostaj, a dva mađarska ledolomca, „Sečenji” i „Jegtoro VII”, pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće… »

Janković: Spora administracija i predugi postupci muče građane u Srbiji

Nova ekonomija 25.01.2017
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da Beograđane kao i ostale građane Srbije muče "manje više" isti problemi, među kojima je izdvojio sporu administraciju i postupke koji predugo traju, prenosi Beta. On je, uoči tribine u beogradskoj… »

Mraz i sneg vladaju Srbijom: Širom zemlje i danas veoma hladno, pažljivo po ledu!

Kurir 25.01.2017
U Srbiji će ujutro biti umeren i jak mraz, a tokom dana u vecem delu dana biće oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom, a na severu i zapadu maglovito. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -12 do -5, a najviša… »

EU finansira čišćenje reka i korita

RTV 25.01.2017
OBRENOVAC - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport obišao je danas Obrenovac gde je počelo čišćenje drenažnih kanala za prevenciju poplava koje finansira EU, najavljujući iste radove i u Valjevu, Paraćinu i Svilajncu ukupne vrednosti od 11… »

U Srbiji godišnje od raka umre 20.000 ljudi

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - U Srbiji se svake godine dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti, a godišnje od raka u umre više od 20.000 ljudi, upozorilo je danas Udruženje pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre. Posle bolesti srca i krvnih… »