Ekonomija arhiva vesti 25.01.2017

Evro u četvrtak 123,92 dinara

Beta 25.01.2017
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao u sredu i zvanični srednji kurs biće 123,9234 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je u sredu koštao 123,9450 dinara. Dinar će u četvrtak biti slabiji 0,7 odsto… »

Mali: Skyline Belgrade menja izgled grada

Danas 25.01.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić prisustvovali su danas prezentaciji projekta „Skyline Belgrade”, budućeg poslovno- stambenog kompleksa koji treba da se gradi na mestu bivšeg Saveznog MUP-a u Kneza… »

Kralj mesa i Kralj šećera:"Preslabi" smo za PKB!

Mondo 25.01.2017
Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević, potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe, Miodrag Kostić, odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele. Foto: screenshot/youtube Matijević je Tanjugu kazao da… »

Dušan Bajatović: Srbija ima oko 300 miliona kubika gasa u zalihama

Gde investirati 25.01.2017
Generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je danas da će uprkos većoj potrošnji, Srbija do kraja zimske sezone imati dovoljnu količinu gasa. Prema njegovim rečima, na zalihama ima oko 300 miliona kubika gasa. Skladište Banatski dvor… »

Antić: Nijedan građanin neće biti oštećen za struju

Dnevnik 25.01.2017
Nijedan građanin neće biti oštećen zbog grešaka u računima za struju, izjavio je danas ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. Antić je za televiziju Pink. rekao da je bilo određenih propusta prilikom izdavanja decembarskih računa, ali… »

Wall Street: Novi rekordi za S&P 500 i Nasdaq

SEEbiz 25.01.2017
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak S&P 500 i Nasdaq indeks dosegnuli nove rekordne razine jer su poslovni rezultati kompanija bolji nego što se očekivalo, dok predsjednik SAD-a Donald Trump počinje ostvarivati svoja obećanja. Dow Jones ojačao je… »

Srbija diže standarde za bezbednost hrane

RTS 25.01.2017
Srbija mora da sprovede odgovarajuće mere da bi mogla da na tržištu Evropske unije trguje proizvodima od mesa i mleka, hranom za kućne ljubimce i životinjskim kožama, rečeno je u Beogradu na konferenciji za novinare povodom završetka projekta… »

Hrvatska privreda dobija predstavništvo u Beogradu

Gde investirati 25.01.2017
Hrvatska gospodarska komora (HGK) ove godine planira otvaranje predstavništva u Srbiji. Odluku o tome donela je na osnovu iskazanog interesa i potreba svojih članica s ciljem jačanja ekonomske saradnje Hrvatske i Srbije. “Hrvatsko predstavništvo u… »

Muamer Zukorlić pozvao arapske investitore da ulažu u Srbiju

Gde investirati 25.01.2017
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Muamer Zukorlić pozvao je investitore iz arapskih zemalja da iskoriste pozitivnu klimu za ulaganje u Srbiji. On je u razgovoru s novinarima iz Kuvajta… »

Koverte za nagradnu igru besplatne, ali se slanje plaća

Nova ekonomija 25.01.2017
Sakupljanje računa za Nagradnu igru Uzmi račun i pobedi je već počelo, a adresirane koverte se nalaze na šalterima Pošte Srbije. Veliki broj čitalaca finansijskog portala Kamatica se obratilo redakciji usled neprijatnog iznenađenja koje su… »