Izvor: Danas arhiva vesti 25.01.2017

Lančani udesi, kola Hitne pomoći u plamenu

Danas 25.01.2017
Na Dobanovačkoj petlji jutros se dogodilo nekoliko lančanih sudara u kojima je učestvovalo 25 vozila, a stradala jedna osoba, prenosi N1. Pet ljudi je lakše i teže povređeno. Na autoputu Beograd -Zagreb, u blizini Ikarbusa, u smeru ka gradu, zapalio… »

Decembarska plata 53.456 dinara

Danas 25.01.2017
Prosečna neto zarada u decembru prošle godine iznosila je 53.456 dinara, dok je zarada sa porezima i doprinosima bila 73.641 dinar, saopštio je Republički zavod za statistiku. U odnosu na novembar, prosečna neto zarada bila je nominalno veća za… »

Vučić: Nisu svi poštovali dogovor

Danas 25.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas od visoke predstavnice Evropske unije (EU) Federike Mogerini da osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele razgovor… »

Kalendar diktira sastav

Danas 25.01.2017
U više nego kombinovanom sastavu, košarkaši Partizana otputovali su na meč poslednjeg kola grupne faze FIBA Lige šampiona sa Sasarijem koji nema krucijalni takmičarski značaj za crno-bele. Dok je domaćima pobeda potrebna da bi u drugu fazu otišli… »

Odbijena žalba FSS o prijemu Kosova u UEFA

Danas 25.01.2017
Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je danas žalbu Fudbalskog saveza Srbije da Kosovo postane članica Evropske fudbalske asocijacije, UEFA. U presudi objavljenoj danas pred sudom u Švajcarskoj, navedeno je da je Kosovo ispunilo standarde… »

Transparentnost: Visok nivo korupcije

Danas 25.01.2017
Srbija se i dalje smatra zemljom u kojoj je nivo korupcije visok, saopštila je danas Transparentnost Srbija (TS), uz napomenu da je Indeks percepcije korupcije za prošlu godinu odraz odsustva suštinskog napetka u realnosti u toj oblasti. Predsednik TS… »

Nikolić i De Soza razmenili ordenje

Danas 25.01.2017
Predsednik Portugalije Marselo Rebelo de Soza uručio je Orden Princa Henrija moreplovca predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za naročite zasluge u unapređenju odnosa Republike Srbije i Republike Portugalije. Kako se navodi u saopštenju službe za… »

Mali: Skyline Belgrade menja izgled grada

Danas 25.01.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić prisustvovali su danas prezentaciji projekta „Skyline Belgrade”, budućeg poslovno- stambenog kompleksa koji treba da se gradi na mestu bivšeg Saveznog MUP-a u Kneza… »

Još 500 profesionalnih vojnika

Danas 25.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević, posle konsultacija sa predsednikom Vlade, pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih… »

Dvanaest mrtvih u hotelu

Danas 25.01.2017
Najmanje osmoro civila i četvoro terorista je poginulo u razmeni vatre posle napadu ekstremista organizacije Al Šabab na hotel u prestonici Somalije Mogadišu, javio je AP. Napad je počeo kada je bombaš samoubica detonirao auto bombu ispred hotela… »