Izvor: Dnevnik arhiva vesti 25.01.2017

Devet godina i tri meseca za pokušaj ubistva sina

Dnevnik 25.01.2017
Nikola Samac (73) iz Đurđeva osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na devet godina i tri meseca zatvora. Samac je okrivljen da je pretprošle godine u porodičnoj kući pokušao teško ubistvo sina, tako što mu je hicem iz pištolja naneo tešku… »

Predstavljen projekat EU i Unicefa za pomoć deci izbeglicama

Dnevnik 25.01.2017
BRISEL: EU i Unicef predstavili su danas zajednički projekat koji predviđa pomoć deci migrantima u Grčkoj, uključujući i decu migrante bez pratnje, prenosi grčka agencija ANA. Kako se navodi, projekat čija vrednost iznosi 8,5 ,iliona evra… »

Za male sportiste besplatni pregledi

Dnevnik 25.01.2017
Spekulacije o ukidanju jedinog odeljenja sportske medicine Doma zdravlja „Novi Sad”, koje su se pojavile u poslednje vreme, neosnovane su. Po rečima načelnice Službe specijalističko-konsultativne delatnosti dr Olgice Jukić Neatnice, to odeljenje… »

Kupljeno 30 kreveta sa elektronskim podizačima

Dnevnik 25.01.2017
RUMA: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja finansiralo je nabavku nove opreme za Gerontološki centar „Srem” u Rumi. Dom sada ima 30 bolničkih kreveta sa elektronskim podizačima i dušecima, za koje je izdvojeno 3,24… »

Košarkaš i odbojkašice poneli titule

Dnevnik 25.01.2017
STARA PAZOVA: Lazar Zorčić, košarkaš „Dunava” iz Starih Banovaca je najbolji sportista Opštine Stara Pazova za 2016. godinu po izboru lokalne medijske kuće RTV Stara Pazova, kojoj je ovo 50. ovakva manifestacija. Najbolja ekipa je Ženski… »

O dodeli Februarske nagrade Ivani Španović

Dnevnik 25.01.2017
Odbornici Skupštine grada danas će održati dve sednice gradskog parlamenta. Prvi put će zasedati od 10 časova, kada treba, bar se tako očekuje, da prihvate predlog Skupštinske komisije za priznanja da proslavljena srpska atletičarka Ivana… »

Od prvoligaša ostale fotelje, stolice, šank...

Dnevnik 25.01.2017
Mada Fudbalski klub „Donji Srem” iz Pećinaca od polovine prošle godine ne postoji pod tim imenom, dugovi koje je napravio i koje poverioci traže da se plate još uvek. su predmet Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici. Naime, umesto tog nekadašnjeg… »

Svetosavske svečanosti

Dnevnik 25.01.2017
Svetosavska akademija u susret prazniku posvećenom prvom srpskom učitelju i prosvetitelju Svetom Savi održaće se u četvrtak uveče u Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn”, Gagarinova 1. Proslava počinje u 18 časova, a od 19.30 časova… »

Prekvalifikacija za rad u IT

Dnevnik 25.01.2017
Do aprila ove godine treba da započne pilot-projekat za prekvalifikaciju 100 polaznika za rad u IT sektoru, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave. Svaki polaznik koji prođe selekcioni test i uđe u 100 najbolje rangiranih dobiće vaučer koji… »

Lučko područje za pretovar nafte u Sr. Karlovcima

Dnevnik 25.01.2017
Nakon što je nedavno Vlada Srbije uredbom utvrdila lučko područje na međunarodnom pristaništu u Sremskim Karlovcima, novim aktom odlučeno je da. lučko pristanište u tom gradu ima posebnu namenu za pretovar nafte i naftnih derivata. U novousvojenoj… »