Izvor: Dnevnik arhiva vesti 25.01.2017

U Slovačkoj i Češkoj rado zapošljavaju srpske radnike

Dnevnik 25.01.2017
I dok u Srbiji nema dovoljno radnih mesta, u zemljama srednje Evrope radnici nedostaju i potražnja za radnom snagom je velika, pre svega u industrijskim zonama. i najčešće u automobilskoj industriji, pa se mnogi naši građani odlučuju da odu u… »

Bač predstavio investicione potencijale

Dnevnik 25.01.2017
BAČ: Privredna komora Srbije u Beogradu u utorak je bila domaćin prezentacije Opštine Bač, a skupu su pored predstavnika Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine, prisustvovali i pojedini predstavnici stranih amabasada u našoj zemlji, javne… »

Preopterećeni lekari i osoblje

Dnevnik 25.01.2017
ZRENjANIN: Krajem prošle godine Tim za spoljašnje ocenjivanje Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije sproveo je petu redovnu proveru rada zrenjaninske. Opšte bolnice „Đorđe Joanović”. Spoljašnji ocenjivači su bili primarijus dr… »

Smanjiti namete i sivu ekonomiju

Dnevnik 25.01.2017
Za privrednicima je ostala Godina preduzetništva, a pred njima je čitava decenija. Nadležni iz Vlade Srbije obećavaju bolje uslove poslovanja, a na panel-diskusiji pod nazivom. „Mali biznis, podrška preduzetništvu i perspektive razvoja”, koja je… »

„Kružna privreda” povezuje dve regije

Dnevnik 25.01.2017
Predstavnici Privredne komore Vojvodine (PKV) potpisali su Sporazum o saradnji s najvećom samostalnom komorom u Sloveniji – Štajerskom gospodarskom zbornicom iz Maribora, čiji su predstavnici bili gosti u PKV-u.Domaćin slovenačkim privrednicima bio… »

Podrška udruženjima žena manjinskih zajednica

Dnevnik 25.01.2017
SUBOTICA: Direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović sastala se sa predsednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem. i njegovim saradnicima. Sastanak je održan sa ciljem ostvarivanja zajedničke saradnje koja bi… »

U isto vreme na istom mestu

Dnevnik 25.01.2017
Izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo”, u saradnji s „Dnevnikom”, u narednom periodu darivaće čitaoce našeg lista s dve knjige. Dva čitaoca, koja se u četvrtak od 13 do 13.05 časova. prva jave na telefon 528-765, a do sada u ovoj akciji nisu… »

Koncert i bazar za prihvatilište

Dnevnik 25.01.2017
Dajući uvek samo dobijaš. Ovom rečenicom vodili su se glumci Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz kada su svoj 44. rođendan odlučili da proslave davanjem. Naime, sutra će glumci upriličiti koncert na kojem će izvoditi nezaboravne songove iz… »

Vreme za vino i Drakulu

Dnevnik 25.01.2017
„Vreme je za vino” i „Veče s Drakulom” nazivi su humanitarnih tematskih večeri koje u februaru organizuju studenti treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta. Večeri se… »

Mesiću se ruga internet

Dnevnik 25.01.2017
ZAGREB: Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić našao se na udaru društvenih mreža, nakon što je objavljena njegova izjave iz 1992. u kojoj on poriče da je Jasenovac. bio logor smrti i tvrdi da je to bio "radni logor" u kojem su se mnogi… »