Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 25.01.2017

Vojvođanske plate konačno jače od republičkog proseka

Dnevnik 25.01.2017
Priča o prosečnoj srpskoj plati od 400 evra ne mora da čeka mart jer je već na kraju prošle godine decembarska prosečna neto zarada zaposlenih bila 53.456 dinara, ili 433 evra. U odnosu na novembar, decembarska prosečna plata u Srbiji nominalno je… »

"Skyline Belgrade" na mestu bivšeg saveznog MUP-a

Dnevnik 25.01.2017
Poslovno-stambeni objekat "Skajlajn Belgrejd" (Skyline Belgrade) biće izgrađen u centru grada na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, a gradnja bi, kako se očekuje, trebalo da počne u avgustu ili septembru. Kako je rečeno na… »

Matijević i Kostić odustali od PKB-a

Dnevnik 25.01.2017
Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele. On je Tanjugu kazao da je razlog odustajanja od kupovine to… »

Antić: Nijedan građanin neće biti oštećen za struju

Dnevnik 25.01.2017
Nijedan građanin neće biti oštećen zbog grešaka u računima za struju, izjavio je danas ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. Antić je za televiziju Pink. rekao da je bilo određenih propusta prilikom izdavanja decembarskih računa, ali… »

Bajatović: Dovoljno gasa, politička volja nas dovela u red

Dnevnik 25.01.2017
Uprkos većoj potrošnji, Srbija će do kraja zimske sezone imati dovoljnu kolicinu gasa, izjavio je danas generalni direktor. JP “Srbijagas” Dušan Bajatović i dodao da je promenom političke volje to preduzeće dovedeno u red kada je o finansijama… »

OMV razvija poslove u Iranu

Dnevnik 25.01.2017
BEČ: Austrijska naftna kompanija OMV razvija dalje svoje poslove u Iranu i potpisala je novi sporazum. U Beču, kako je saopšteno, danas je potpisan Memorandum o saradnji sa iranskim. preduzećem "Dana enerdži“. Dogovoreno je zajedničko razvijanje… »

Od prvoligaša ostale fotelje, stolice, šank...

Dnevnik 25.01.2017
Mada Fudbalski klub „Donji Srem” iz Pećinaca od polovine prošle godine ne postoji pod tim imenom, dugovi koje je napravio i koje poverioci traže da se plate još uvek. su predmet Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici. Naime, umesto tog nekadašnjeg… »

Prekvalifikacija za rad u IT

Dnevnik 25.01.2017
Do aprila ove godine treba da započne pilot-projekat za prekvalifikaciju 100 polaznika za rad u IT sektoru, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave. Svaki polaznik koji prođe selekcioni test i uđe u 100 najbolje rangiranih dobiće vaučer koji… »

Lučko područje za pretovar nafte u Sr. Karlovcima

Dnevnik 25.01.2017
Nakon što je nedavno Vlada Srbije uredbom utvrdila lučko područje na međunarodnom pristaništu u Sremskim Karlovcima, novim aktom odlučeno je da. lučko pristanište u tom gradu ima posebnu namenu za pretovar nafte i naftnih derivata. U novousvojenoj… »

U Slovačkoj i Češkoj rado zapošljavaju srpske radnike

Dnevnik 25.01.2017
I dok u Srbiji nema dovoljno radnih mesta, u zemljama srednje Evrope radnici nedostaju i potražnja za radnom snagom je velika, pre svega u industrijskim zonama. i najčešće u automobilskoj industriji, pa se mnogi naši građani odlučuju da odu u… »