Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 25.01.2017

Sledi nastavak dijaloga, Beograd traži uzdržanost Prištine

Dnevnik 25.01.2017
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini okončana je Briselu, a ako se sudi po izjavama učesnika, sledi nastavak razgovora. Gotovo jednodušna ocena izrečena u središtu Evropske unije… »

Vučić tražio da Mogerini osudi neodgovorno ponašanje Pištine

Dnevnik 25.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić tražio je od visoke predstavnice EU Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor već… »

Ivković: Droga nije pronađena u vozilu Ministarstva za rad

Dnevnik 25.01.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla je da droga nije pronađeno u vozilu. Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, niti i jednog drugog ministarstva Vlade Srbije. Ona je gostujući u Jutarnjem… »

Predsednik Portugala uručio orden Nikoliću

Dnevnik 25.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u posetu Lisabonu gde ga je dočekao predsednik Portugalije Marsel Rebel de Soza. Nikoliću je priređen svečani doček sa vojnim počastima u manastiru Žeronimo uz intoniranje himni. De Soza je… »

Vučić U Minsku

Dnevnik 25.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Minsk, u zvaničnu posetu Belorusiji, gde će danas i sutra imati bilateralne susrete s predsednikom. Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Andrejom Kobjakovom. Vučića je na aerodoromu… »

Ivanović tri godine u zatvoru čeka pravosnažnu presudu

Dnevnik 25.01.2017
Za par dana navršava se tačno tri godine od hapšenja lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića koji u zatvoru čeka odluku. Apelacionog suda na žalbu koju je na prvostepenu presudu uložila njegova odbrana. Advokat Ljubomir Pantović… »

Niz amandmana hrvatskih zastupnika na izveštaj EP o napretku Srbije

Dnevnik 25.01.2017
Na Nacrt izveštaja o napretku Srbije u Evropskom parlamentu je podneto ukupno 325 amandmana među kojima je i dobar deo. onih koje su podneli hrvatski zastupnici, a koji se u najvećem delu na zakon o univerzalnoj jurisdikciji, odnos prema hrvatskoj… »

Nikolić: Nudimo najbolje uslove za investiranje

Dnevnik 25.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Lisabonu da će Srbija obezbediti privrednicima iz Portugalije najbolje uslove za investiranje. "Očekujem da privrednici Portugala oslušnu malo signale iz Beograda. Predsednik Vlade Srbije… »

Vrbas i Odžaci hoće na lokalne izbore zajedno s predsedničkim

Dnevnik 25.01.2017
Predsednici opština Vrbas i Odžaci Milan Glušac i Dušan Marijan podneli su ostavke na te funkcije. Pošto je za te dve opštine ova godina izborna, odnosno. očekuju se lokalni izbori, a u ovoj godini takođe se očekuju izbori za predsednika Srbije… »