Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 25.01.2017

Tramp potpisao direktive za izgradnju zida sa Meksikom

Dnevnik 25.01.2017
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom, kjoji će biti dugačak 3.200 kilometara i izvršenje racija. u gradovima koji štite ilegalne migrante.U gradovima poput San Franciska… »

Mogadiš: Eksplozije ispred hotela, 28 mrtvih

Dnevnik 25.01.2017
MOGADIŠ: Najmanje 28 osoba poginulo je danas u bombaškim napadima ispred popularnog hotela u Mogadišu, u koji su uleteli napadači i otvorili vatru, saopštila je policija. Ispred hotela su izvedena dva napada automobil-bombama. Policijski zvaničnik… »

Lavrov: Bez iluzija o poboljšanju odnosa sa SAD

Dnevnik 25.01.2017
MOSKVA: Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva ne gaji iluziju da će se nategnuti odnosi SAD i Rusije brzo popraviti. dolaskom Donalda Trampa na čelo SAD, preneo je AP. Rusija, kazao je Lavrov, u parlamentu, da Moskva… »

Vašington: Aktivitsti Grinpisa na kranu protiv Trampa

Dnevnik 25.01.2017
VAŠINGTON: Sedam aktivista ekološke organizacije Grinpis popelo se na kran jednog gradilišta u Vašingtonu, nedaleko od Bele kuće u znak protesta protiv. novog predsednika SAD Donalda Trampa, i ne dozvoljava radnicima da nastave posao.Portparol… »

Tramp najavio istragu o navodnim izbornim nepravilnostima

Dnevnik 25.01.2017
VAŠINGTON: Novi američki predsednik SAD Donald Tramp najavio je danas da će naložiti istragu o navodnim nepravilnostima na izborima. On je ranije danas na Tviteru naveo da će se taj potez odnositi na birače u više od jedne države "koji su… »

Devojčica Bana poručila Trampu: Učini nešto za decu Sirije

Dnevnik 25.01.2017
ANKARA: Sedmogodišnja devojčica Bana el Abed, čiji su tvitovi o životu u istočnom delu sirijskog grada Alepa izazvali veliku. pažnju svetske javnosti, uputila je otvoreno pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu, poručivši mu da "mora nešto da… »

Parizijen: Tužilaštvo otvorilo istragu o Fijonovoj ženi

Dnevnik 25.01.2017
PARIZ: Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu o navodima da je supruga kandidata konzervativaca za predsednika Francuske Fransoa Fijona radila kao njegova pomoćnica dok je. on bio poslanik, objavio je danas list "Parizijen" ne navodeći izvor, preneo… »

Le Penovoj zabranili ulazak u izbeglički kamp

Dnevnik 25.01.2017
PARIZ: Liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen nije uspela da uđe u izbeglički kamp u blizini Denkerka. “Oni su danas odbili da nas puste u izbeglički kamp. Ovo je demokratija na francuski način“, napisala je Le Penova na… »

U raciji uhapšene dve od sedam osumnjičenih osoba

Dnevnik 25.01.2017
BERLIN: U raciji koja je danas sprovedena u šest nemačkih saveznih država uhapšeno je dvoje od sedam osumnjičenih, koji se terete za planiranje oružanih napada na policiju, Jevreje i tražioce azila, saopštio je portparol Kancelarije saveznog… »

EU: Smanjiti priliv izbeglica ili će populisti imati uspeha

Dnevnik 25.01.2017
VALETA: Evropska unija mora da radi na značajnom smanjenju priliva izbeglica u Italiju iz Libije narednih nekoliko meseci ili će populisti na predstojećim izborima u nekoliko. evropskih zemalja uspešno iskoristiti migrantsku krizu, upozorili su lideri… »