Izvor: Gde investirati arhiva vesti 25.01.2017

Beogradska berza: Najveći promet Aerodroma u poslednja dva meseca

Gde investirati 25.01.2017
Četvrti dan zaredom nastavljen je silazni trend beogradskog tržišta uz dominaciju u trgovanju akcijama Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 32,1 milion RSD (0,26 miliona EUR) dok je indeks Belex15 oslabio 0,1% na… »

Brisel: Dogovorena serija dijaloga Beograda i Prištine, da se “spusti lopta”

Gde investirati 25.01.2017
Sastanak premijera i predsednika Srbije i Kosova i visoke predstavnice EU u Briselu Federike Mogerini završen je u utorak uveče oko 23 sata. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić razgovarali su sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem, u prisustvu visoke… »

Transparentnost Srbija: Korupcija visoka, Srbija na 72. mestu

Gde investirati 25.01.2017
Srbija sa indeksom percepcije korupcije 42 se i dalje smatra zemljom u kojoj je nivo korupcije visok i nalazi se na 72. mestu od 176 zemalja, saopštila je organizacija Transparentnost Srbija (TS). Ova organizacija napominje da nema bitnih promena u… »

Na mestu nekadašnjeg saveznog MUP-a kreće gradnja tri kule “Skyline Belgrade”

Gde investirati 25.01.2017
Kompanija AFI Europe pokreće projekat pod nazivom “Skyline Belgrade”, koji će se nalaziti na mestu starog MUP-fa. “Projekat se procenjuje na 200 miliona evra. Značajan deo sredstava biće reinvestiran kroz zapošljavanje i investicije. Ovo će… »

Vojska Srbije prima još 500 profesionalnih vojnika

Gde investirati 25.01.2017
Ministar Zoran Đorđević, nakon konsultacija sa predsednikom Vlade, pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara… »

Matijević i Kostić odustaju od PKB-a: Arapi i Kinezi previše jaka konkurencija

Gde investirati 25.01.2017
Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele. On je Tanjugu kazao da je razlog odustajanja od kupovine to… »

Dušan Bajatović: Srbija ima oko 300 miliona kubika gasa u zalihama

Gde investirati 25.01.2017
Generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je danas da će uprkos većoj potrošnji, Srbija do kraja zimske sezone imati dovoljnu količinu gasa. Prema njegovim rečima, na zalihama ima oko 300 miliona kubika gasa. Skladište Banatski dvor… »

Azijske berze skočile, dolar ojačao

Gde investirati 25.01.2017
Na azijskim berzama cene akcija su u sredu dostigle najviše nivoe u tri meseca jer su ulagače ohrabrili novi rekordi na Wall Streetu, dok se dolar oporavio nakon nekoliko dana slabljenja. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,00 sati bio na dobitku… »

EPS: Građani mogu da podnesu reklamacije pismeno ili na šalterima

Gde investirati 25.01.2017
Prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila je 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira, poručuju iz EPS-a. „Na primer u Beogradu je primljeno manje od 0,1 odsto… »

RTS: Koridori Srbije, milionske štete na putu?

Gde investirati 25.01.2017
Jesu li “Koridori Srbije” nepoštovanjem ugovora u izgradnji Koridora 10 oštetili državu Srbiju za milionske iznose? Lider Nove Srbije Velimir Ilić tvrdi – jesu, i objavljuje izveštaj radne grupe Ministarstva saobraćaja. Resorna ministarka… »