Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 25.01.2017

Srpski državljani priznali planiranje napada u CG

Glas Amerike 25.01.2017
Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice. Većina okrivljenih potpisala je sporazum… »

Tramp potpisao uredbu o izgradnji zida na granici sa Meksikom

Glas Amerike 25.01.2017
Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je uredbe o izgradnji zida duž granice sa Meksikom i uskraćivanju federalnih sredstava američkim gradovima koji štite ilegalne imigrante, čime je brzo počeo da ispunjava kontroverzna obećanja data tokom… »

Senat potvrdio Niki Hejli za ambasadorku SAD u UN

Glas Amerike 25.01.2017
VAŠINGTON — Američki Senat velikom većinom glasova potvrdio je predlog predsednika Donalda Trampa za ambasadora SAD u Ujedinjenim nacijama. Senatori su lako potvrdili guvernerku Južne Karoline, Niki Hejli za tu poziciju rezultatom 96:4, uprkos tome… »

Tramp poziva premijera Indije u posetu kasnije ove godine

Glas Amerike 25.01.2017
VAŠINGTON — Predsednik Donald Tramp razgovarao je telefonom u utorak sa premijerom Indije i pozvao ga da poseti Sjedinjene Države kasnije ove godine. Tramp je rekao premijeru Narendri Modiju da Sjedinjene Države smatraju Indiju "pravim prijateljem i… »

Ambasada SAD u CG: Podržavamo vladavinu prava, ne korumpirane režime

Glas Amerike 25.01.2017
Američka ambasada u Podgorici saopštila je da ne podržava korumpirane režime već vladavinu prava i zapadne vrijednosti, odgovarajući na optužbe opozicione koalicije Demokratski front da je ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, "direktno… »

Vukova u Srbiji sve više, iako ih redovno love

Glas Amerike 25.01.2017
U lovištu Šumskog gazdinstva "Južni kučaj" iz Despotovca, na Beljanici, lov na vuka je u piku sezone i atraktivan je za sve lovce sveta, posebno za one iz zemalja gde je lov na vuka zabranjen. Šumari gazdinstva kažu da je od sedam vukova planiranih… »

Veliki dobici na berzi, rekord Dau Džonsa

Glas Amerike 25.01.2017
Najpoznatiji svetski berzanski indeks Dau Džons prvi put je jutros dostigao vrednost od 20.000. Investitori su najverovatnije bili ohrabreni obećanjima novog američkog predsednika Donalda Trampa da će ukinuti regulative i sniziti poreze. Neki… »

Mračna prognoza o klimatskim promenama

Glas Amerike 25.01.2017
Američka Nacionalna uprava za okeane i atmosferu (NOAA) objavila je dalekosežni i detaljni izveštaj o tome na koji način bi klimatske promene mogle da utiču na američke i svetske obale. U izveštaju se iznosi šest različitih scenarija za rast… »

NATO za Trampa zastareo, EU razmatra formiranje vojske

Glas Amerike 25.01.2017
LONDON — Evropskim liderima nije se dopao komentar američkog predsednika Donalda Trampa da je NATO “zastarela” institucija. Alijansa je temelj evropske bezbednosti od kraja Drugog svetskog rata – ali neki lideri Evropske unije ističu da Evropa… »

Imigranti u SAD brinu zbog reformi

Glas Amerike 25.01.2017
Pro-imigracione grupe se mobilizuju pred očekivane uredbe Trampove administracije o imigraciji i izbeglicama. Trampove pristalice kažu da je Obamina administracija otišla predaleko i da novi predsednik planira da ponovo uspostavi status kvo. Omar Al… »