Izvor: Južne vesti arhiva vesti 25.01.2017

Niški DS podržava stanare u borbi za jeftinije grejanje

Južne vesti 25.01.2017
Gradska vlast u Nišu, kažu u Demokratskoj stranci, mora da počne da radi ono za šta je plaćena - da brine o građanima i ne izvlači im pare iz džepova velikim računima za grejanje kako bi pokrila svoju nesposobnost. Zbog toga ova stranka pruža… »

Predstavljen novi broj niškog časopisa o filmskoj umetnosti “Filaž”

Južne vesti 25.01.2017
Prikazi američkih i domaćih filmova, filmski eseji, ali i intervjui sa svetski poznatim stvaraocima nalaze se na stranicama najnovijeg, 13. broja Filaža. Glavni i odgovorni urednik Srđan Savić ističe da je ovo jedini srpski štampani časopis o 7… »

Ekipa drugog dela “Zone Zamfirove” u Nišu

Južne vesti 25.01.2017
Brankica Sebastijanović koja tumači lik čorbadžijske ćerke Zone Zamfirove u nastavku ovog filma i Milan Vasić koji glumi Maneta, sa ostalima iz ekipe koja je radila “Vrati se, Zone”, biće na projekciji u niškom Cineplexx-u u petak 27. januara… »

Koncert baroknih muzičara u “Kupini”

Južne vesti 25.01.2017
Muzički avangardni nastup, na kome će Nišlije moći da čuju barokne instrumente kao što su lauta, čembalo, barokna violina i truba, održaće se 26. januara u “Kupini”. Predavanje i koncert sa muzikom najpoznatijih kompozitora baroka počeće u… »

Vulin najavio izgradnju novog Centra za socijalni rad u Aleksincu

Južne vesti 25.01.2017
Zbog loših uslova u postojećem, u Aleksincu će ove godine početi radovi na izgradnji novog Centra za socijalni rad. Cilj je da se korisnicima obezbede bolji uslovi u kojima će moći da ostvare svoja prava, a zaposleni će dobiti bolje uslove za rad… »

Najbolji svetski juniori protiv Troickog i Đokovića u Nišu

Južne vesti 25.01.2017
Selektori teniskih reprezentacija Srbije i Rusije, koji mečeve 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa igraju u Nišu od 3. do 5. februara, objavili su spiskove učesnika, a kao što je najavljivano, i Novak Đoković će po prvi put igrati pred niškom… »

Radnički putuje u Tursku po međunarodno iskustvo

Južne vesti 25.01.2017
Fudbaleri niškog Radničkog krenuli su put Antalije kako bi, zbog povoljne klime, imali više mogućnosti za treniranje, ali i odmerili snagu u 5 pripremnih utakmica sa evropskim i azijskim timovima. Na jugu Turske zadržaće se do 10. februara. Na… »

Preletačević i Prilepak: Niš ima Isusa Hrista u partijskom preletanju

Južne vesti 25.01.2017
Popularni političari Ljubiša Preletačević Beli i Nebojša Prilepak, koji su široj javnosti postali poznati nakon osvajanja drugog mesta na lokalnim izborima u Mladenovcu, kažu da Niš ima Isusa Hrista u preletanju iz stranke u stranku, a to je… »

Popravljeni semafori na Bulevaru 12. februar

Južne vesti 25.01.2017
Nakon pisanja Južnih vesti, semafori za pešake na niškom Bulevaru 12. februar, kod Osnovne škole “Vuk Karadžić”, ponovo rade. Olakšan prelaz školarcima; foto: A. S.Iako nekoliko dana pešaci nisu znali kada mogu da pređu na drugu stranu… »

Raspored prijava zahteva za legalizaciju po opštinama

Južne vesti 25.01.2017
Građani Niša koji u zakonskom roku nisu podneli zahtev za ozakonjenje objekata, moći će to da učine do kraja februara i to prema utvrđenom rasporedu, u Upravama Gradskih opština, Centru za preduzetništvo, u mesnim kancelarijama na gradskom… »