Izvor: N1 Info arhiva vesti 25.01.2017

Mogerini: Žalim što nisu svi poštovali jučerašnji dogovor

N1 Info 25.01.2017
Visoka predstavnica Federika Mogerini još jednom se zahvalila predstavnicima Beograda i Prištine na konstruktivnom dijalogu juče i izrazila žaljenje što nisu svi ispoštovali da se uzdrže od komentarisanja dijaloga u javnosti, saopštila je… »

Nadal se vratio: Preko Raonića do polufinala AO

N1 Info 25.01.2017
Rafael Nadal poslednji je polufinalista Australijan opena pošto je u četvrtfinalu savladao Miloša Raonića sa 6:4, 7:6(7), 6:4. Legendarni Španac je tako stigao do petog polufionala u Melburnu i potvrdio je da se vratio u nekadašnju formu. U duelu sa… »

Tači: Srbiji rečeno da ćemo odgovoriti na provokacije

N1 Info 25.01.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je posle razgovora sa delegacijom Beograda u Briselu da sastanak nije bio lak, ali da su se složili da se češće susreću na najvišem nivou, jer "ne postoji alternativa dijalogu." Tači je u izjavi novinarima… »

Hapšenje u vladinom autu, MUP kaže nije bilo droge

N1 Info 25.01.2017
Dnevni list Blic objavio je da je brat savetnika u Ministarstvu rada uhapšen u službenom automobilu tog ministarstva pošto je prodao drogu. Državna sekretarka u MUP-u, Biljana Popović Ivković rekla je da policija ni u jednom automobilu Vlade Srbije… »

FSS: Sramna i politička odluka suda u Lozani

N1 Info 25.01.2017
U Fudbaslkom savezu Srbije smatraju da je odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da odbije žalbu FSS povodom prijema FS Kosova u članstvo UEFA smarma i politički motivisana. CAS je, podsetimo, u utorak odbio žalbu FSS, što su na Kosovu i… »

TS: Korupcija visoka, Srbija na 72. mestu

N1 Info 25.01.2017
Srbija sa indeksom percepcije korupcije 42 se i dalje smatra zemljom u kojoj je nivo korupcije visok i nalazi se na 72. mestu od 176 zemalja, saopštila je Transparentnost Srbija (TS). Ova organizacija napominje da nema bitnih promena u rangiranju Srbije… »

Tači: Srbija naoružava Srbe na severu Kosova

N1 Info 25.01.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je za Dojče vele da Srbija naoružava Srbe na severu, u okviru plana za podelu Kosova. Tači je u intervjuu za albanski servis nemačkog radija Dojče vele rekao da institucije Kosova imaju informacije da je u, kako… »

Pobjeda: Nagodba uhapšenih državljana Srbije s Tužilaštvom

N1 Info 25.01.2017
Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, piše Pobjeda. Većina okrivljenih… »

Dnevni listovi udvostručili broj kršenja Kodeksa novinara

N1 Info 25.01.2017
Iz godine u godinu novinarski Kodeks krši se sve više, pokazao je monitoring Saveta za štampu koji je u proteklih 10 meseci pratio izveštavanje osam dnevnih listova sa nacionalnom pokrivenošću. Štampa je u 2016. uvećala broj prekršaja za 50… »

U lančanim udesima dvoje stradalih, izgorela kola "Hitne"

N1 Info 25.01.2017
Na Dobanovačkoj petlji jutros se dogodilo nekoliko lančanih sudara u kojima je učestvovalo 25 vozila, a stradale su dve osobe. Pet ljudi je lakše i teže povređeno. Na autoputu Beograd -Zagreb, u blizini Ikarbusa, u smeru ka gradu, zapalio se kombi… »