Izvor: Newsweek arhiva vesti 25.01.2017

INTERAKTIVNA MAPA Region potonuo: Pogledajte najnoviji indeks korupcije u svetu (FOTO)

Newsweek 25.01.2017
Svake godine Transparency International rangira zemlje širom sveta prema nivou korupcije u javnom sektoru. Evo kako se ove godine pokazala Srbija, a kako region. Prema Indeksu percipirane korupcije grupe "Transparency International" (TI) se, sa ocenom 42… »

Transparency International: Lideri Balkana pretvaraju se u autokrate, zakon je zarobljen

Newsweek 25.01.2017
Radi se o slabom pravosudnom sistemu, slabim pravnim institucijama, a najzabrinjavajuće su pretnje medijima i civilnom društvu. Osnovna stvar je da ne funkcioniše sistem odgovaranja za učinjeno. Regionalna koordinarka "Transparency International" (TI)… »

NEWSWEEK O SLUČAJU "SAVAMALA" Samo nemoćna država koristi fantomke (II DEO)

Newsweek 25.01.2017
„Partija šaha“, koju su vlasnici objekata u Savamali igrali s državom, već se toliko odužila da je vlast odlučila da ne bude nasamarena i da zbog želje da sve završi što pre polupa i tablu i figurice. Nema šaha, nema partije, pobednik je… »

NEWSWEEK O SLUČAJU "SAVAMALA" Noć crnih fantomki (I DEO)

Newsweek 25.01.2017
Brutalnost s kojom su maskirani ljudi noću rušili delove Beograda, nikada pre nije viđena. U kratkom izveštaju nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, slučaj Savamale naveden je kao naročito indikativan u konetekstu vladavine prava i… »

NEWSWEEK INTERVJU Boško Jakšić: Bonapartizam uz saglasnost EU

Newsweek 25.01.2017
Premijer se ne zadovoljava ničim što nije apsolutna vlast i apsolutna kontrola. Drugim rečima, Vučićeva granica u ovom trenutku samo je jedna, nebo - kaže dugogodišnji politički komentator dnevnog lista Politika Boško Jakšić. Nažalost, sve… »

NEWSWEEK OTKRIVA Istina o Vijetnamskom ratu: Lažima je počeo, lažima se i završio (FOTO)

Newsweek 25.01.2017
Ovo je priča o brutalnoj, poslednjoj bici Vijetnamskog rata, o kojoj su detalji dugo bili nepoznati. Danas, 40 godina kasnije, preživeli su pristali da govore za Newsweek i oslobode se bremena strašne tajne. Tokom poslednje bitke rata u Vijetnamu, tri… »

ANALIZA MSP NEMAČKE Slučaj "Savamala" pred Bundestagom: Reforme zaustavljene, naprednjaci igraju na nacionalizam

Newsweek 25.01.2017
Manjak vladavina prava i široko rasprostranjena korupcija oslikavaju zastoj najavljenih reformi,, a problematiku posebno osvetljava do sada nerazjašnjeni slučaj Savamale, piše u poverljivom izveštaju nemačkog Ministarstva spoljnih poslova. "Reforme… »

Evolucija tržišta: 5 digitalnih marketing trendova koji će nestati u 2017.

Newsweek 25.01.2017
Kao što je Bendžamin Frenklin govorio: "Ništa nije sigurno sem smrti i poreza" Da je američki predsednik Bendžamin Frenklin mogao da zna kako će izgledati internet doba, verovatno bi na svoju čuvenu krilaticu "ništa nije sigurno sem smrti i… »

Zajednička vizija Netanijahua i Trampa: Priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela?

Newsweek 25.01.2017
Palestinci su Trampu poslali nedvosmislenu poruku. Isto je učinio i izraelski premijer Benjamin Netanijahu. Premijer obradovao zbog toga što je izabran za predsednika SAD. Ali bi sada kurs koji sprovodi Bela kuća mogao da mu napravi probleme. I to ne… »

Psihodelična sekta i Hipi mafija: Kako je nastao LSD kult koji je transformisao Ameriku (EKSPLICITAN FOTO, VIDEO)

Newsweek 25.01.2017
Bratstvo večne ljubavi preraslo je iz lokalne kalifornijske hipi kulture šezdesetih, u pokret sa globalnim ambicijama. Izvor snage, kao i finansija njihovog pokreta, bila je droga. Ove godine navršava se pola veka od kulturnog momenta popularno… »