Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 25.01.2017

RZS: Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru 53.456 dinara

Nova ekonomija 25.01.2017
Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u decembru 2016. godine iznosila je 53.456 dinara, a zajedno sa porezima i doprinosima 73.641 dinara. U odnosu na novembar, prosečna neto i bruto zarada nominalno su bile veće za 16,8 odsto a realno za 16,9… »

Mogerini: Žao mi je što sve strane u dijalogu nisu ispoštovale dogovor iz Brisela

Nova ekonomija 25.01.2017
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini je izrazila "žaljenje što sve strane u dijalogu" nisu poštovale dogovor sa sinoćnjeg sastanka u Briselu. Kako je navedeno, dogovor je bio da se prevaziđe zategnutost i da se rasprave u dijalogu… »

Određeno 30 dana pritvora bratu državnog sekretara u Ministarstvu za rad

Nova ekonomija 25.01.2017
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Jablanoviću, bratu državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića. Pritvor je određen i još trojici osumnjičenih za trgovinu marihuanom. Sudija za prethodni… »

Na mestu nekadašnjeg MUP-a počinje gradnja Skajlajn Belgrade

Nova ekonomija 25.01.2017
Na mestu nekadašnjeg MUP-a počinje projekat kompanije AFI Jurope pod nazivom Skajlajn Belgrade. "Vrednost projekata procenjuje se na 200 miliona evra. Značajan deo sredstava biće reinvestiran kroz zapošljavanje i investicije. Ovo će biti… »

Janković: Spora administracija i predugi postupci muče građane u Srbiji

Nova ekonomija 25.01.2017
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da Beograđane kao i ostale građane Srbije muče "manje više" isti problemi, među kojima je izdvojio sporu administraciju i postupke koji predugo traju, prenosi Beta. On je, uoči tribine u beogradskoj… »

Koridori Srbije nisu dobro kontrolisali rad grčke firme Aktor na autoputu

Nova ekonomija 25.01.2017
Koridori Srbije nisu na odgovarajući način pratili i kontrolisali radove grčke firme Aktor na deonici autoputa ka Bugarskoj, pišu Večernje novosti. Oni nisu raskinuli ugovor sa tom kompanijom iako ona nije ispunila ugovorene obaveze, piše ovaj list… »

Izveštaj Nemačke o radu Vlade Srbije i SNS-a veoma negativan

Nova ekonomija 25.01.2017
Reforme u Srbiji su zaustavljene, a naprednjaci igraju na kartu nacionalizma, piše u internoj analizi Ministarstva spoljnih poslova Nemačke u koji je Dojče vele (Deutshe Welle - DW) imao uvid. U izveštaju nemačkog ministarstva izražava se… »

Koverte za nagradnu igru besplatne, ali se slanje plaća

Nova ekonomija 25.01.2017
Sakupljanje računa za Nagradnu igru Uzmi račun i pobedi je već počelo, a adresirane koverte se nalaze na šalterima Pošte Srbije. Veliki broj čitalaca finansijskog portala Kamatica se obratilo redakciji usled neprijatnog iznenađenja koje su… »

Ilić: Imam fotografije bar pet političara sa zemunskim klanom

Nova ekonomija 25.01.2017
Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić je u Novom danu rekao da je njegovo postavljanje na mesto direktora Koridora Srbije stopirao ministar Nebojša Stefanović čiji je kum Dmitar Đurović bio direktor Koridora. Dodaje da su Zorana Mihajlović i… »

Ikea povlači stolice za plažu, vraća novac čak i bez računa

Nova ekonomija 25.01.2017
Švedski proizvođač nameštaja Ikea odlučio je da povuče stolice za plažu po dobijanju izveštaja da se mogu slomiti i izazvati povrede poput prikleštenja prstiju. Ikea je pozvala kupce da do 31. januara vrate sve modele "misingso" (Mysingso)… »