Izvor: Politika arhiva vesti 25.01.2017

Prosečna neto plata u decembru 53.456 dinara

Politika 25.01.2017
Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u decembru 2016. godine iznosila je 53.456 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno povećanje od 16,8 odsto, a realno više za 16,9 procenata. Decembarska bruto zarada u proseku je iznosila 73.641… »

Vučić tražio da Mogerini osudi neodgovorno ponašanje Prištine

Politika 25.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić tražio je od visoke predstavnice EU Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor već… »

Brat državnog sekretara i još trojica u pritvoru zbog marihuane

Politika 25.01.2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ispitaće da li je bilo zloupotrebe službenog vozila, jer je objavljeno da je Marko Jablanović uhapšen u vozilu ovog ministarstva. Marko Jablanović, brat Aleksandra Jablanovića… »

Nikolić: Nova era odnosa Srbije i Portugalije

Politika 25.01.2017
Predsednik Srbije pozvao je predstavnike portugalskih kompanija da posete našu zemlju i da se uvere u prednosti koje pruža investiranje u srpsku privredu. Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je u Lisabonu da želi da njegova poseta bude prekretnica i… »

Tači zapaljivim izjavama ruši briselski dijalog

Politika 25.01.2017
Srbija nije poslala naoružane ljude na Albance, već obratno. Vlasti u Prištini, slanjem pripadnika specijalne jedinice Rosu na sever Kosova, naseljen isključivo Srbima, brutalno su prekršile odredbe Briselskog sporazuma, izjavio je Tomislav Nikolić… »

Tramp potpisao direktive za izgradnju zida sa Meksikom

Politika 25.01.2017
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp potpisao je direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom, koji će biti dugačak 3.200 kilometara i izvršenje racija u gradovima koji štite ilegalne migrante. U gradovima poput San Franciska lokalni… »

Stefanović: Očekujem „čeličnu pesnicu” i snažan odgovor

Politika 25.01.2017
NOVI SAD – Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da povodom pucnjave u Novom Sadu u utorak očekuje „čeličnu pesnicu” i snažan odgovor policije. Stefanović je na svečanoj promociji trinaeste klase… »

VS će zaposliti još 500 profesionalnih vojnika

Politika 25.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević, nakon konsultacija sa predsednikom Vlade, pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara… »

Napad na hotel u Mogadišu, sedmoro mrtvih

Politika 25.01.2017
MOGADIŠ - Najmanje sadam osoba poginulo je danas u bombaškim napadima ispred popularnog hotela u Mogadišu, u koji su uleteli napadači i otvorili vatru, saopštila je policija. Ispred hotela su izvedena dva napada automobil-bombama. Policijski… »

Lončar: Srbija u Eurotransplantu, veliki uspeh za našu zemlju

Politika 25.01.2017
Bord Eurotransplanta odlučio je da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS… »