Izvor: RTS arhiva vesti 25.01.2017

Zapalilo se vozilo Hitne pomoći na auto-putu

RTS 25.01.2017
Vozilo Hitne pomoći zapalilo se na auto-putu, u blizini Ikarbusa. Vozilo izgorelo u potpunosti i nema povređenih. Transportno vozilo sa rezervnim materijalom zapalilo se oko 9.20 na Novosadskom auto-putu, kaže za RTS portparolka Hitne pomoći Nada… »

Mogerini: Manje komentara, više angažovanja

RTS 25.01.2017
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da su Beograd i Priština u nastavku dijaloga pokazali posvećenost, odlučnost i liderstvo svih aktera, ali je upozorila da će dijalog biti manje… »

Decembarska plata veća od 53.000 dinara

RTS 25.01.2017
Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u decembru 2016. godine iznosila je 53.456 dinara, a zajedno sa porezima i doprinosima 73.641 dinar, saopštio je Republički zavod za statistiku. U odnosu na novembar, prosečna neto i bruto zarada nominalno su… »

Nadal bolji od Raonića, za finale protiv Dimitrova

RTS 25.01.2017
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je savladao Kanađanina Miloša Raonića u tri seta – 6:4, 7:6 (9:7), 6:4. Šampion iz 2009. godine će se boriti za svoje četvrto finale u Melburnu protiv Bugarina… »

Vučić tražio od Mogerinijeve da javno osudi neodgovorno ponašanje Albanaca

RTS 25.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić tražio je od Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane. Procenjuje da bi odsustvo toga bio jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor već da po svaku cenu nastoje… »

Bratu državnog sekretara Jablanovića određen pritvor

RTS 25.01.2017
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Jablanoviću, bratu državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića. Pritvor je određen i još trojici osumnjičenih za trgovinu marihuanom. Sudija za prethodni… »

FSS: Odluka Suda u Lozani politička, ali nismo iznenađeni

RTS 25.01.2017
Fudbalski savez Srbije je saopštio da je odluka Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da odbije žalbu na prijem kosovskog Saveza u Uefu politička i nastavak nasilja nad fudbalom i sportom. "U obrazloženju odluke, CAS je priznao da… »

Transparensi internešnel: Najmanje korumpirana Hrvatska, najviše Priština

RTS 25.01.2017
Prema najnovijem izveštaju Transparensi internešnela o percepciji korupcije u prošloj godini, masovna korupcija i socijalna nejednakost glavni su uzroci jačanja populističkih političara i pokreta širom sveta. Upozorava se da se taj zlokoban krug… »

Soza: Od prvog trenutka smo podržali ulazak Srbije u EU

RTS 25.01.2017
Portugalski predsednik Marselo Rebelo de Soza izjavio je da je njegova zemlja "od prvog trenutka" podržala ulazak Srbije u Evropsku uniju jer je to, kako je ocenio, osnovno i temljeno za bogatstvo Evrope i odnose na celom kontinentu. Na isti način je… »

Tramp o zidu na granici s Meksikom: Vraćamo kontrolu, sačuvaćemo živote

RTS 25.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom i za izvršenje racija u gradovima koji štite ilegalne migrante. Zid će biti dugačak 3.200 kilometara. Američki predsednik Donald Tramp je u Ministarstvu… »