Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 25.01.2017

Otplata duga za parkiranja na rate

RTS 25.01.2017
Zbog duga od 25 miliona dinara, kragujevački Parking servis, omogućio je korisnicima dnevnih parking karti, da svoje zaostale obaveze izmire na rate. Rok za reprogram duga je 90 dana, a građani će, u zavisnosti od visine duga, obaveze moći da plate… »

Premijera "Kralja Lira" u užičkom pozorištu

RTS 25.01.2017
U užičkom Narodnom pozorištu sinoć je premijerno izveden "Kralj Lir". Šekspirovu tragediju na scenu je postavio reditelj Ivan Vuković, a tekst adaptirao i dramatrurški obradio Slobodan Obradović. Priča o paganskom kralju Liru od prve scene i igre… »

Hokej na Ponjavici

RTS 25.01.2017
Park prirode Ponjavica u Omoljici kod Pančeva u ovim zimskim danima izgleda veoma lepo. Meštani se posebno raduju zaleđenom jezeru, jer ovde već nekoliko decenija najmlađi uče da klizaju, a oni malo stariji igraju hokej. Ni manjeg sela ni više… »

Ručni radovi ponovo aktuelni u Petrovcu na Mlavi

RTS 25.01.2017
Kada su u pitanju igle, konci i materijali, žene iz udruženja Riznica Mlave, znaju sve. Od veza toledo, poznatijeg kao rišelje, preko kosovskog veza i takozvanog veza „za iglom", reljefnog boda i naravno goblena ili pokrstica. Prave i kutije za… »

Stripovi Aleksandra Zografa u Japanu

RTS 25.01.2017
Pančevački strip autor Saša Rakezić (alijas Aleksandar Zograf), već godinama izdaje svoje radove u evropskim zemljama i Americi. Od nedavno je angažovan i u Japanu, što je veliki uspeh, jer je to tržište uglavnom zatvoreno za strance. Saša… »

Modna dizajnerka iz Milana modele radi u Homolju

RTS 25.01.2017
Posle života u Salcburgu i Milanu, jedna Krepoljinka, vratila se u svoje rodno mesto i osnovala udruženje žena koje znaju da pletu. Homolje je dobilo malo preduzeće sa velikim potencijalom, a ove žene, posao. Milica Bainović odrasla je u Salcburgu… »

Stari način zakazivanja pregleda ipak pouzdaniji?

RTS 25.01.2017
Prošlo je više od pola godine kako je u Srbiji uveden sistem elektronskog zakazivanja pregleda kod lekara specijalista. Novi način zakazivanja, trebalo je da pojednostavi proceduru za pacijente, za lekare i ustanove. Međutim, za mnoge korisnike, nije… »

Topli obrok u toplom domu

RTS 25.01.2017
Početkom ove godine započela je realizacija Projekta "Topli obrok u toplom domu", koji Crveni krst Kikinde sprovodi u saradnji sa kompanijom NIS, a u okviru konkursa "Zajednici zajedno". Cilj projekta je pružanje usluga transporta i distribucije toplih… »