Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Lančani sudar kod Batajnice, jedna žrtva

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Najmanje jedna osoba je poginula, a bar dve povređene u lančanom sudaru na novom novosadskom putu, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Portparol Hitne pomoći Nada Macura je navela da je u lančanom sudaru na licu mesta poginula jedna osoba… »

Mogerini: Manje komentara, više angažovanja

RTV 25.01.2017
BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da su Beograd i Priština u nastavku dijaloga pokazali posvećenost, odlučnost i liderstvo svih aktera, ali je upozorila da će dijalog biti… »

Prosečna plata 53.456 dinara

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u decembru 2016. godine iznosila je 53.456 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno povećanje od 16,8 odsto, a realno više za 16,9 procenata. Decembarska bruto zarada u proseku je iznosila… »

Vučić tražio da se osudi neodgovorno ponašanje albanske strane

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas od visoke predstavnice Evropske unije (EU) Federike Mogerini da osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele… »

MUP:Droga nije pronađena u vozilu Ministarstva za rad

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković negirala je danas da je u vozilu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, pronađena droga. Ona je gostujući u Jutarnjem programu Pink tv pojasnila da… »

FSS: Odluka Suda u Lozani politička

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je odluka Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da odbije žalbu zbog prijema kosovskog Saveza u UEFA politička i nastavak nasilja nad fudbalom i sportom. "U obrazloženju… »

TS predstavlja indeks percepcije korupcije

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Transparentnost Srbija predstaviće danas indeks percepcije korupcije u Srbiji. Pored rezultata za 2016. godinu, TS će predstaviti i poređenje sa istraživanjima za Srbiju od 2003. do 2015. godine, i ukazati na glavne trendove u svetu i… »

Nikoliću orden Princa Henrija Moreplovca

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Predsednik Portugala Marselo Rebelo de Soza uručio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Orden Princa Henrija Moreplovca za naročite zasluge u unapređenju odnosa Srbije i Portugala. Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Srbije… »

Počinje zidanje "Trampovog zida"

RTV 25.01.2017
VAŠINGTON - Novi predsednik SAD Donald Tramp izdao je danas ukaz za početak izgradnje zida duž granice sa Meksikom, što je korak ka pooštravanju američke imigracione politike, preneli su svetski mediji. Tramp je takođe odobrio meru kojom će biti… »

Stefanović očekuje "čeličnu pesnicu" i snažan odgovor

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da povodom pucnjave u Novom Sadu u utorak očekuje "čeličnu pesnicu" i snažan odgovor policije. Stefanović je na svečanoj promociji trinaeste klase… »