Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 25.01.2017

Prosečna plata 53.456 dinara

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u decembru 2016. godine iznosila je 53.456 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno povećanje od 16,8 odsto, a realno više za 16,9 procenata. Decembarska bruto zarada u proseku je iznosila… »

Izraelci grade na mestu bivšeg saveznog MUP-a

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Poslovno-stambeni objekat "Skyline Belgrade" biće izgrađen u centru grada na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, a gradnja bi, kako se očekuje, trebalo da počne u avgustu ili septembru. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, vrednost… »

Matijević i Kostić odustali od PKB-a

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele. On je Tanjugu kazao da je razlog odustajanja od… »

Antić: Nijedan građanin neće biti oštećen

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Nijedan građanin neće biti oštećen zbog grešaka u računima za struju, izjavio je danas ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. Antić je za televiziju Pink rekao da je bilo određenih propusta prilikom izdavanja decembarskih… »

Bajatović: Politička volja dovela u red "Srbijagas"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Uprkos većoj potrošnji, Srbija će do kraja zimske sezone imati dovoljnu količinu gasa, izjavio je danas generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović i dodao da je promenom političke volje to preduzeće dovedeno u red kada je o… »

Obeležen završetak projekta EU o hrani

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Glavni rezultat projekta "Izgradnja kapaciteta za unapređenje objekata za proizvodnju hrane i upravljanje sporednim proizvodima životinjskog porekla" je uspostavljanje Strategije za unapređenje objekata u kojima se rukuje hranom životinjskog… »

Nedimović: Nema opasnosti, pitanje šta bi bilo da Mađari nisu pomogli

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da trenutna kriza sa ledom na Dunavu u Srbiju nije ostavila velike posledice zahvaljujući pomoći koju nam je pružila Mađarska šaljući četiri ledolomca u pomoć. "Ali šta bi se desilo da… »

Zbog leda dnevni gubici oko 50 hiljada evra

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Obustava rečnog saobraćaja zbog ledenog talasa srpskoj ekonomiji nanosi veliku štetu. Procene su da se na dnevnom nivou izgubi oko 50 hiljada evra. Led koji je okovao Dunav mogao bi skupo da košta izvoznike žita i uvoznike nafte. Oko 390… »