Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 25.01.2017

Zmajeva nagrada Draganu Hamoviću

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Zmajeva nagrada Matice srpske za najbolju zbirku poezije za 2016. godine, kako je danas odlučeno nakon poslednjeg zasedanja petočlanog žirija, pripašće pesniku Draganu Hamoviću, za knjigu "Meko jezgro", u izdanju "Srpske književne… »

"Gipsy Kings" posle 10 godina u Srbiji

RTV 25.01.2017
Beograd - Grupa "Gipsy Kings" vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova, najavio je danas organizator. Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je "Gipsy Kings" svetskim… »

Premijera filma "La La Land"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Mjuzikl "La La Land", koji je odneo sedam "Zlatnih globusa", biće danas premijerno prikazan srpskoj publici u bioskopu "Sinepleks" (Ušće) i time najaviti 45. Fest. Film "La La Land" oduševio je tokom prethodne godine festivalsku i bioskopsku… »

Premijerno prikazan film "Zona Zamfirova drugi deo"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Film "Zona Zamfirova drugi deo" u režiji Juga Radivojevića premijerno je prikazan sinoć u punoj sali Sava Centra. Publika, u kojoj su bili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gromoglasnim aplauzom… »

BP: Izložba slika u čast Franca Ajzenhuta

RTV 25.01.2017
BAČKA PALANKA - Izložba slika povodom obeležavanja 160. godina od rođenja jednog od bačkopalanačkih velikana Franca Ajzenhuta, otvorena je u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka. Njegovo najpoznatije delo ''Bitka kod Sente'', više od jednog… »

"Rekonstrukcija" u Srpskom narodnom pozorištu

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Predstava Rekonstrukcija koja je nastala u saradnji SNP-a i Udruženja građana "Umivanje", rađena u režiji Momčila Miljkovića i Geje Gojak a po tekstu Staše Bajac, igraće u Srpskom narodnom pozorištu, u četvrtak, 26. januara, na… »

Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Srbiji

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Bioskopi "Eurocinema" (Subotica), "Fontana" (Beograd) i "Kupina" (Niš) biće deo predstojećeg, 46. izdanja, renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu (IFFR), koji će se održati od 25. januara do 5. februara. U njima će u… »

Valerij Gergijev najznačajniji ruski dirigent u Beogradu

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - U Srbiju dolazi velikan svetske i ruske kulture, jedan od najznačajniji dirigenta današnjice Valerij Gergijev upravljaće Orkestrom Marijinskog teatra 31. januara u beogradskom Centru Sava, kazao je u Ruskom domu Vuk Žugić direktor sektora… »