Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 25.01.2017

Počinje zidanje "Trampovog zida"

RTV 25.01.2017
VAŠINGTON - Novi predsednik SAD Donald Tramp izdao je danas ukaz za početak izgradnje zida duž granice sa Meksikom, što je korak ka pooštravanju američke imigracione politike, preneli su svetski mediji. Tramp je takođe odobrio meru kojom će biti… »

Oružani napad na hotel u Mogadišu

RTV 25.01.2017
MOGADIŠ - Somalijska ekstremistička grupa "Al Šabab" odgovorna je za današnji napad u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, javlja radio blizak grupi, Andalus, prenosi Rojters. "Dobro naoružani borci napali su hotel i sada se bore unutar hotela", dalje… »

Italija: U hotelu do sada pronađena 23 tela

RTV 25.01.2017
RIM - Spasilačke ekipe su do sada izvukle tela 23 iz ruševina hotela Rigopjano koga je zatrpala lavina pre nedelju dana, javio je AP. Predstavnici spasilačkih ekipa su izjavili da se nastavlja potraga za još šestoro nestalih u ruševinama hotela… »

Bundesver sprema odbranu od napada hemijskim sredstvima

RTV 25.01.2017
BERLIN - Islamisti bi mogli da izvedu terorističke napade hemijskim sredstvima na postrojenja pijaće vode u Nemačkoj zbog čega su nemačke vojne i bezbednosne snage u pripravnosti, upozorava nemačka vlada. U izveštaju vlade u Berlinu pod nazivom… »

Uhapšen direktor "Kasperskog" zbog veleizdaje

RTV 25.01.2017
MOSKVA - Najveća ruska firma za sajber bezbednost "Kasperski lab" saopštila je danas da je uhapšen njen direktor Ruslan Stojanov, zadužen za istrage o hakerskim napadima, javio je AP. Firma je potvrdila tvrdnje lista Komersant da je Stojanov uhapšen… »

EU zabrinuta zbog migranata i populista

RTV 25.01.2017
VALETA - Evropska unija mora da radi na značajnom smanjenju priliva izbeglica u Italiju iz Libije narednih nekoliko meseci ili će populisti na predstojećim izborima u nekoliko evropskih zemalja uspešno iskoristiti migrantsku krizu, upozorili su lideri… »

Netanjahu zaboravio ulogu Hrvatske u Holokaustu

RTV 25.01.2017
JERUSALIM - Predsedavajući Centra Simon Vizental Efraim Zurof kritikovao je Izrael što se "odrekao svoje dužnosti" prema preživelima u Holokaustu jer izraelski premijer Benjamin Netanjahu nije pomenuo odnos Hrvatske prema genocidu u saopštenju posle… »