Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 25.01.2017

Obeležavanje Dana Republike Indije na Filozofskom fakultetu

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - U svečanoj sali Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u četvrtak 26. januara, sa početkom u 13.30 časova, biće organizovana projekcija filma i razgovor povodom obeležavanja Dana Republike Indije. Lektorat za hindi Filozofskog… »

Deca sa KiM u Novom Sadu

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Decu sa Kosova i Metohije, koja su u okviru projekta ,"Svim srcem za osmeh deteta" u sedmodnevnoj poseti Novom Sadu, danas je u Gradskoj kući primio član veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić. Zajednička fotografija, kao uspomena na… »

Deklaracija prijateljstva Kikinde i Narvika

RTV 25.01.2017
KIKINDA - Pomoć norveških građana tokom drugog svetskog rata, koji su spasavali Kikinđane odvedene u nacističke logore na severu Norveške, važni su istorijski trenuci koj nesmeju biti zaboravljeni. Kultura sećanja, prijateljstvo dvaju naroda… »

Uskoro bez dodatnih dažbina na fakultetima

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Uskoro će biti ukinuti dodatni troškovi studenata na novosadskom univerzitetu, najavio je danas rektor UNS Dušan Nikolić. Nikolić je za O radio RTV-a rekao da je u planu da tokom ove godine iz pokrajinskog budžeta bude obezbeđen novac… »

Skuplji taksi u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Članovi Gradskog veća Zrenjanina usvojili su danas zahtev većeg broja taksi udruženja u tom gradu da se cena taksi prevoza poveća, pa će sada start umesto 20, korisnike usluga koštati 40 dinara. "Sagledavajući tržišne uslove i… »

Mirović: Nema opasnosti od leda

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će, kada ledolomci završe posao na deonici od Banovaca do Beograda, moći da se kaže da na prostoru Republike Srbije nema opasnosti od leda na rekama. Mirović je nakon sastanka… »

Povećan nivo buke u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Nivo buke u Zrenjaninu u 2016. godini povećan je tokom dnevnih i večernjih intervala merenja sprovedenih na šest mernih mesta u gradu, navedeno je u godišnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u tom gradu. Prema rezultatima merenja, nivo… »

Završili policijsku obuku, promovisani u policajce

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Dvesta trideset šest polaznika 13. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od čega su trećina devojke, promovisano je danas u policajce pripravnike. "Stalno usavršavamo sistem obuke policajaca, jer hoćemo da imamo… »

Neobični obeleživači zaboravljeni u knjigama

RTV 25.01.2017
SUBOTICA - Fotografije s letovanja, turpija za nokte, kontrolni iz matematike iz 1973. godine, spisak loših osobina jednog muža – to je samo deo ličnih stvari koje su čitaoci koristili kao obeleživači, pa zaboravili među stranicama knjiga… »

"Mali biznis - podrška preduzetništvu i perspektive za razvoj"

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Mala i srednja preduzeća su ključ i pokretač bržeg privrednog rasta, saglasni su učesnici panel diskusije „Mali biznis – podrška preduzetništvu i perspektive za razvoj", u organizaciji „Blica" i „Societe Generale" banke u Srbiji… »