Izvor: SEEbiz arhiva vesti 25.01.2017

Beogradska berza: Najveći promet Aerodroma u poslednja dva meseca

SEEbiz 25.01.2017
BEOGRAD - Četvrti dan zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta uz dominaciju u trgovanju akcijama Aerodroma „Nikola Tesla" (AERO). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 32,1 milion RSD (0,26 miliona EUR) dok je indeks BELEX15 oslabio 0,1%… »

Uhapšen zbog droge u Vulinovom službenom automobilu

SEEbiz 25.01.2017
BEOGRAD - Marko Jablanović zvani "Divljak" (34), rođeni brat državnog sekretara u ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, uhapšen je u blizini Kraljeva zbog, kako navodi Blic, sumnje da diluje drogu. On se u trenutku hapšenja nalazio u… »

Matijević i Kostić odustali od preuzimanja PKB-a

SEEbiz 25.01.2017
BEOGRAD - Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine PKB-a. On je kazao da je razlog odustajanja od kupovine to što Kostić i on smatraju da su slabi i da ne bi mogli… »

Wall Street: Novi rekordi za S&P 500 i Nasdaq

SEEbiz 25.01.2017
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak S&P 500 i Nasdaq indeks dosegnuli nove rekordne razine jer su poslovni rezultati kompanija bolji nego što se očekivalo, dok predsjednik SAD-a Donald Trump počinje ostvarivati svoja obećanja. Dow Jones ojačao je… »

Burilović: Otvaranje predstavništva HGK u Beogradu logičan potez

SEEbiz 25.01.2017
BEOGRAD - Hrvatska gospodarska komora (HGK) ove godine planira otvaranje predstavništva u Srbiji, a odluku o tome donela je na osnovu iskazanog interesa i potreba svojih članica s ciljem jačanja ekonomske saradnje Hrvatske i Srbije. "Hrvatsko… »

Na Kosovu traže bojkot srpske robe

SEEbiz 25.01.2017
PRIŠTINA - Na društvenim mrežama i prištinskim veb sajtovima poslednjih dana su sve primetniji pozivi na bojkot srpskih proizvoda. Građanima se poručuje da ne kupuju proizvode čiji bar-kod počinje sa 8 60, prenosi N1. Kako se navodi, dok kampanja… »

Francuska izdanjem zelene obveznice pribavila rekordnih sedam milijardi eura

SEEbiz 25.01.2017
PARIZ - Francuska je izdala svoju prvu 'zelenu' obveznicu, prikupivši rekordnih sedam milijardi eura za potrebe financiranja projekata u sektoru obnovljivih izvora energije. Obveznica je izdana u utorak, rok dospijeća je 22 godine a prikupljeni novac… »

Janković zbog kandidature početkom februara napušta posao zaštitnika građana

SEEbiz 25.01.2017
BEOGRAD - Budući kandidat za predsednika države trenutno na državnoj funkciji zaštitnika građana Saša Janković mogao bi do 15. februara da podnese ostavku na tu funkciju, saznaje Danas iz izvori bliskih Jankoviću. Kako je rečeno, u njegovom… »

Osumnjičeni za terorizam nagodili se sa crnogorskim Tužilaštvom

SEEbiz 25.01.2017
PODGORICA - Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, piše danas Pobjeda. Većina… »

Globalna neizvjesnost pritisnula poslovno povjerenje u Njemačkoj

SEEbiz 25.01.2017
MUENCHEN - Poslovno povjerenje u Njemačkoj u siječnju je pogoršano u kontekstu sve veće geopolitičke neizvjesnosti u svijetu, pokazalo je u srijedu izvješće uglednog njemačkog instituta za ekonomska istraživanja Ifo. Ifo indeks poslovnog… »