Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 25.01.2017

Mogerini: Lideri Srbije i Kosova nisu poštivali dogovor sa sastanka

Slobodna Evropa 25.01.2017
Visoka predstavnica Evropske unije (EU) Federika Mogerini je danas je saopštila kako "žali što sve strane u dijalogu" lidera Srbije i Kosova nisu poštivale dogovor sa sinoćnjeg sastanka u Briselu da se prevaziđe zategnutost i rasprave iz dijaloga ne… »

Transparency: Korupcija i nejednakost ojačali populiste u svijetu

Slobodna Evropa 25.01.2017
Transparency International (TI) je u godišnjem izvještaju upozorio da su masivna korupcija i socijalna nejednakost glavni uzroci jačanja populističkih političara i pokreta širom svijeta, te upozorava da se zlokoban krug pošasti mora prekinuti što… »

Ivanić: Lideri nisu svijesni dubine krize u BiH

Slobodna Evropa 25.01.2017
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao je kako mu je drago što su lideri stranaka koje čine vlast na državnom nivou danas održali sastanak, ali da na njemu nije napravljen nikakav spektakularan pomak. Ivanić je istakao kako lideri… »

BiH: U Tužilaštvu saslušan ministar Mirko Šarović

Slobodna Evropa 25.01.2017
Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, dao je danas izjavu u Tužilaštvu BiH povodom istrage zbog neustavnog referenduma o Danu Republike Srpske, koji je održan u septembru 2016. godine. Šarović je izjavu dao u svojstvu… »

Boltu oduzeta zlatna medalja iz štafete u Pekingu 2008.

Slobodna Evropa 25.01.2017
Usain Bolt ostao je bez jedne od svojih 9 zlatnih olimpijskih medalja zbog dopinga kolege Nesta Cartera iz šatefete. Međunarodni olimpijski komitet je saopćio da je Carter bio pozitivan na methylhexaneamine na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Carter… »

Nikolić: Albanska strana prekršila dogovor

Slobodna Evropa 25.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su "Albanci prevarili" posle poslednjeg sastanka Beograda i Prištine u Briselu. Nikolić je novinarima u Lisabonu rekao da je postojao dogovor, na kojem je insistirala visoka predstavnica EU… »

Previsoka cena partijske struje koju plaćaju građani

Slobodna Evropa 25.01.2017
Smena osam direktora i šefova u Elektroprivrede Srbije (EPS) je u toku, a moguće da će ih biti još, u zavisnosti šta će da pokažu dalji rezultati istrage zbog greške sa previsokim računima za struju, izjavio je v.d. direktora ove kompanije… »

Srbija postala članica Eurotransplanta

Slobodna Evropa 25.01.2017
Bord Eurotransplanta odlučio je večeras da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. Ugovor o članstvu biće potpisan na godinu dana, a… »

Krajišnik otkrio spomen ploču Nikoli Koljeviću

Slobodna Evropa 25.01.2017
Osuđeni za ratne zločine i predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik danas je u Banjoj Luci s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom otkrio spomen-ploču na rodnoj kući Nikole Koljevića. Koljević je, uz hašku… »

Abel: Lideri Balkana pretvaraju se u autokrate

Slobodna Evropa 25.01.2017
Razgovarao Arbër Vllahiu (Priredila A. Zejneli) Regionalna koordinarka Transparency Internationala za Jugoistočnu Evropu, Tursku i Izrael Cornelia Abel izjavila je za RSE da je u zemljama Balkana "politički sistem zarobljen, a vlast koncentrisana na… »