Izvor: Srbija danas arhiva vesti 25.01.2017

Oglasila se i Federika Mogerini: Evo šta je poručila Tačiju i Vučiću

Srbija danas 25.01.2017
Visoka predstavnica Evropske unije oglasila se povodom nesuglasica Beograda i Prištine posle jučerašnjih razgovora u Briselu. Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da su Beograd i… »

Hašim Tači i dalje preti: Kosovo je nezavisno, voz neće proći

Srbija danas 25.01.2017
Takozvani kosovski predsednik Hašim Tači ni posle novih razgovora u Briselu ne prestaje da provocira tvrdnjama da je "Kosovo nezavisna država", kao i da srpski voz iz Beograda neće proći do Kosovske Mitrovice. Takozvani kosovski predsednik Hašim… »

Epilog crnogorskog javašluka: Optuženi priznali krivicu, Dikića čeka suđenje

Srbija danas 25.01.2017
Većina okrivljenih potpisala sporazum o priznanju krivice. Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o… »

Crna statistika u Srbiji: Od raka godišnje umre 20.000 ljudi!

Srbija danas 25.01.2017
Očekuje se da će 2032. godine od malignih bolesti oboleti 25 miliona ljudi u sveta. U Srbiji se svake godine dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti, a godišnje od raka u umre više od 20.000 ljudi, upozorilo je danas Udruženje… »

Biljana Popović iz MUP: Velja Ilić laže da je neko pokušao da ga ubije!

Srbija danas 25.01.2017
Državni sekretar u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković naglasila da nisu tačne tvrdnje Velimira Ilića da je neko pokušao da ga ubije. Državni sekretar Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je lider Nove… »

Osmesi na licima mališanama: Deca sa Kosova gosti Novog Sada

Srbija danas 25.01.2017
Deca sa Kosova i Metohija gostuju u Novom Sadu u okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" Član Gradskog veća za kulturu Novog Sada Dalibor Rožić primio je učesnike i organizatore projekta "Svim srcem za osmeh deteta" u okviru kojeg deca sa Kosova… »

Ledeni dani sve do kraja sedmice: Temperature padaju na –15 stepeni

Srbija danas 25.01.2017
Temperature će biti izrazito niske. Vremenske nepogode koje su donele smanjenu vidljivost i poledicu na puteve Srbije, a koje su prouzrokovale brojne saobraćajne nezgode, trajaće sve do kraja meseca. Meteoalarm je izdao žuto upozorenje, koje za danas… »

Odlikovan: Predsednik Portugalije uručio orden Nikoliću

Srbija danas 25.01.2017
Prethodno mu je priređen svečani doček sa vojnim počastima. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u posetu Lisabonu gde ga je dočekao predsednik Portugalije Marsel Rebel de Soza. Nikoliću je priređen svečani doček sa vojnim… »

Hit: Fanovi kupili Tomu Henksu auto koji su svi obožavali u SFRJ! (foto)

Srbija danas 25.01.2017
Originalan poklon - a nisu ga slučajno odabrali. Podstaknuti fotografijama razdraganog Toma Henksa uz stari Fiat 126p, grupa njegovih poljskih obožavalaca odlučila je da skupi novac i slavnom glumcu daruje legendarni automobil. Hanks je prošle godine… »

Srbijo pomozimo filipu (3): Preživeo je 12 hemoterapija i 30 zračenja, a sada mu treba vaša pomoć

Srbija danas 25.01.2017
Filip Stevanović oboleo je u julu od malignog tumora. Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Filipa Stevanovića (3) koji je oboleo od malignog tumora. Jula 2015. godine Filip je primio redovnu vakcinu i… »