Nauka & Tehnologija arhiva vesti 25.01.2017

Uporedite troškove štampe onlajn

PC Press 25.01.2017
Kako bolje promovisati efikasnost i štedljivost svojih štampača od pravljenja online kalkulatora putem koga korisnici i manja preduzeća mogu lako da vide koliko će uštedeti, tako što će uporediti 20 najprodavanijih štampača sa Epsonovim… »

Whatsapp omogućio iOS korisnicima slanje poruke u offline modu

Benchmark 25.01.2017
WhatsApp je upravo objavio novu nadogradnju aplikacije koja donosi nekoliko interesantnih funkcija korisnicima iOS platforme. Ažuriranje nije dostupno na bilo kojoj platformi osim iOS, ali bi ga trebalo očekivati uskoro širom svih uređaja. Glavno… »

Brzi Kućni Net preko Vip 4G mreže

Benchmark 25.01.2017
Vip je i ovu godinu započeo kao mobilni operater sa najvećom pokrivenošću signalom 4G mobilne mreže u Srbiji, koja u ovom trenutku obuhvata više od 77% populacije. Kako je ova tehnologija, koja omogućava najbrži mobilni prenos podataka, sada… »

Piratski softveri pokreću 67 odsto srpskih računara

Večernje novosti 25.01.2017
Na tržištu u našoj zemlji, prema svetskim procenama, koristi se više od dve trećine nelegalnih kompjuterskih programa. Falsifikuju se i preparati za negu tela i alkoholna pića. KOLIKO je tržište krivotvorene robe u Srbiji, niko ne zna, ali jedan… »

Uz novi P10 stiže i Huavej sat

Blic 25.01.2017
Gotovo je izvesno da će 26. februara u Barseloni biti predstavljen novi model Huavej smartfona P10, a ujedno bi kineski proizvođač trebalo da premijerno pokaže drugu generaciju svojih pametnih satova. Huawei Watch 2 dolazi tačno dve godine nakon… »

Šok u kasperskom: Putinov čovek za sajber bezbednost uhapšen zbog veleizdaje!

Telegraf 25.01.2017
Kompanija Kaspersky je potvrdila navode ruskog lista "Komersant" da je njihov menadžer, Ruslan Stojanov, uhapšen u decembru zajedno sa visokim obaveštajnim zvaničnikom Federalne službe bezbednosti (FSB). Najveća ruska kompanija za sajber bezbednost… »

Nakon Top Eleven stigla nova igra (foto, video)

Mondo 25.01.2017
Nova dimenzija strateške pvp borbe dolazi na mobilne uređaje - Spellsouls: duel of legends. Spellsouls: Duel of Legends je MOBA igra bazirana na kartama, koja kombinuje intenzitet real-time PvP borbi sa kompleksnošću strategije. Kreatori Top Eleven… »

Amazija novi superkontinent

RTS 25.01.2017
U narednih nekoliko stotina miliona godina Arktički okean i Karipsko more će nestati. Azija će se stopiti sa američkim kontinentom formirajući tako superkontinent koji će se protezati većim delom severne hemisfere ‒ zaključak je nove analize… »

NEWSWEEK O SLUČAJU "SAVAMALA" Samo nemoćna država koristi fantomke (II DEO)

Newsweek 25.01.2017
„Partija šaha“, koju su vlasnici objekata u Savamali igrali s državom, već se toliko odužila da je vlast odlučila da ne bude nasamarena i da zbog želje da sve završi što pre polupa i tablu i figurice. Nema šaha, nema partije, pobednik je… »

Sve o Battlefield 1 They Shall Not Pass (foto)

Mondo 25.01.2017
Prvi u nizu od četiri DLC dodatka za Battlefield 1, They Shall Not Pass, spremanje za mart i evo šta će novo doneti. Pored francuske vojske (konačno), koja je već ranije najavljena, dobijamo i nove mape, i saznajemo detalje o četiri od njih: -… »