Vojvodina arhiva vesti 25.01.2017

Šokantno: Više od polovine studenata medicine ne zna šta je Papa test!

Blic 25.01.2017
Samo 45 odsto studenata prve godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu zna da Papa test služi za rano otkrivanje raka grlića materice, pokazala je anketa Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine. Anketa, koje je… »

Domaćinski doček za osmeh i sreću

Dnevnik 25.01.2017
Učenici OŠ „Braća Aksić“ iz sela Lipljan posetili su danas Gradsku kuću, gde im je dobrodošlicu poželeo član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. Osnovci s Kosova i Metohije treću godinu zaredom dolaze u Novi Sad, u okviru projekta… »

Projekcija indijskog filma u četvrtak na Filozofskom fakultetu

Radio 021 25.01.2017
Projekcija filma "A day in the life of India" održaće se u četvrtak, 26. januara u Svečanoj sali Filozofskog fakulteta. Film će biti prikazan povodom obeležavanja 26. januara - Dana Republike Indije. Ovaj kratki dokumentarni film će predstaviti… »

Tokom noći kraći prekidi interneta i kablovske SBB-a u Novom Sadu

Radio 021 25.01.2017
Korisnici SBB usluga u Novom Sadu u noći između srede i četvrtka imaće kraće prekide u internet signalu, kao i uslugama telefonije i televizije. Prekidi zbog radova na mreži dešavaće se između jedan i sedam časova ujutru, saopštila je… »

Nova energija starog prijateljstva

Dnevnik 25.01.2017
KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i zamenik gradonačelnika norveškog grada Narvika Geir-Ketil Hansen potpisali su novu Deklaraciju prijateljstva između gradova. Narvika i Kikinde, povodom pola veka saradnje i prijateljstva između ova dva… »

Uskoro ukidanje dodatnih troškova studiranja na fakultetima u Novom Sadu

Radio 021 25.01.2017
Rektor Novosadskog univerziteta Dušan Nikolić izjavio je danas da će na fakultetima u okviru tog univerziteta uskoro biti ukinuti dodatni troškovi studiranja, zbog kojih su se studenti bunili u više navrata. Nikolić je za "O radio" rekao da je u… »

Skuplji taksi u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Članovi Gradskog veća Zrenjanina usvojili su danas zahtev većeg broja taksi udruženja u tom gradu da se cena taksi prevoza poveća, pa će sada start umesto 20, korisnike usluga koštati 40 dinara. "Sagledavajući tržišne uslove i… »

Prioritet probijanje ledenog čepa od Banovaca do Beograda

N1 Info 25.01.2017
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović i predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović ocenili su, posle sastanka u prostorijama "Voda Vojvodine" u Novom Sadu, da je odbrana od leda uspešno sprovedena i da opasnosti… »

Povećan nivo buke u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Nivo buke u Zrenjaninu u 2016. godini povećan je tokom dnevnih i večernjih intervala merenja sprovedenih na šest mernih mesta u gradu, navedeno je u godišnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u tom gradu. Prema rezultatima merenja, nivo… »

Stefanović: Najvažnije da zemlja bude stabilna i bezbedna

Beta video 25.01.2017
SREMSKA KAMENICA - ``Najvažnije nam je da ostvarimo da naša zemlja bude bezbedna i stabilna i da svako ko pomisli da može da je ugrozi, od narkodilera koji nude drogu našoj deci na ulici, do nekoga ko bi spolja hteo da ugrozi naše granice, zna da je… »