Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Vučić u Belorusiji razgovarao o kupovini lovačkih aviona

Slobodna Evropa 26.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minsku da je s beloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja za Vojsku Srbije "pod najpovoljnijim uslovima". Vučić je za… »

Ivanić: Nema legalnog načina da se obnovi tužba BiH protiv Srbije

RTV 26.01.2017
BEOGRAD - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić kaže da ne postoji legalan način da tužba BiH protiv Srbije za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu bude obnovljena. "Svi bošnjački lideri su za to, ali… »

HR: Komisija za suočavanje s prošlošću krajem februara

B92 26.01.2017
Zagreb -- Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković najavio je da će sastav i referentni okvir za rad Komisije za suočavanje s prošlošću biti poznati do kraja februara. Plenković je, na konferenciji za novinare povodom 100 dana vlade, rekao da se… »

Stoltenberg: Crna Gora uskoro članica NATO

Večernje novosti 26.01.2017
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je uveren da će američki Senat ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore Sevrenoatlanskom savezu. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je uveren… »

Muškarac pronađen mrtav u Šipovu, smrzavao se do smrti!

Telegraf 26.01.2017
Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da je leš pronađen juče oko osam časova. Na lokalnom putu, u selu Pribelji, opština Šipovo, pronađeno je telo šezdesetosmogodišnjeg Bože Tešića iz ovog grada, a utvrđeno je da je smrt… »

Tusk s Markovićem: Za Balkan, EU nema alternativu

Slobodna Evropa 26.01.2017
Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk ocenio je danas da za Zapadni Balkan "nema bolje alternative" od Evropske unije (EU) koja "ima potencijal da ujedini države i narode" u regionu. "Neprijatelji liberalne demokratije, uprkos našim slobodama i… »

Puljić: U Bosni i Hercegovini nastavljeno je etničko čišćenje

Al Jazeera 26.01.2017
'Dejtonski sporazum zaustavio je rat, ali nije uspostavio pravedan mir', ocijenio je nadbiskup i vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. "U Bosni i Hercegovini nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma zaustavljen je rat, ali nije uspostavljen pravedan mir"… »

Bh. ministar Crnadak: Cilj je status kandidata za EU do kraja 2017.

Slobodna Evropa 26.01.2017
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u Beču da je BiH opredijeljena za evropske integracije i istakao da je novi cilj sticanje statusa kandidata za EU do kraja ove godine. Crnadak je, u razgovoru sa austrijskim… »

Uhapšena tri lica zbog ubistva Bajčetića

Alo 26.01.2017
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske jutros su na području opštine Bileća uhapsili tri lica u vezi sa ubistvom Petra Bajčetića, koje se dogodilo 19. septembra prošle godine u Bileći. "Uhapšena su… »

Samoubistvo u Kozarskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu

Blic 26.01.2017
Starac inicijala O.M. (77) iz sela Međuvode u Kozarskoj Dubici je izvršio je samoubistvo popivši sirćetnu kiselinu. Njegovo telo je u njegovoj porodičnoj kući pronašao komšija koji je i pozvao policiju. Na licu mesta izvršen je uviđaj kojem je… »