Balkan arhiva vesti 26.01.2017

(Uživo) poseta premijera Minsku: Razgovaramo sa Belorusijom o zaštiti našeg neba i nabavci "lovca" (foto)

Srbija danas 26.01.2017
Nakon svečanosti ispred Doma Vlade u Minsku počeo sastanak delegacija dve zemlje. Jačamo nebo Srbije - Razgovarali smo sa beloruskim zvaničnicima o nabavci i oružja i oruđa, ali reč je pre svega o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci pod… »

Srbi i Hrvati složni: Zajedno za izbacivanje stranaca iz Ustavnog suda!

Pravda 26.01.2017
U Banjaluci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a, koje su predvodili lideri stranaka, Milorad Dodik i Dragan Čović. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka da su delagacije SNSD-a i HDZ-a razgovarale o Predlogu zakona… »

Plenković: Osudićemo ustaški režim

Slobodna Evropa 26.01.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je u toku rad na formiranju komisije za suočavanje za prošlošću, te najavio da će Hrvatska osuditi ustaški režim koji je počinio brojne zločine, ali isto tako "trezveno reći šta se… »

Stoltenberg: Crna Gora uskoro članica NATO

B92 26.01.2017
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je uveren da će američki Senat ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore Sevrenoatlanskom savezu. On je ocenio a je Crna Gora "na putu da u bliskoj budućnosti" postane članica Alijanse… »

Ledeni talas u regionu odnosi nove žrtve: Muškarac umro od hladnoće nasred puta

Kurir 26.01.2017
Na lokalnom putu, u selu Pribelji kod Šipova, pronađeno je telo šezdesetosmogodišnjeg Bože Tešića iz ovog grada, a utvrđeno je da je smrt prouzrokovana smrzavanjem. Marija Markanović, portparolka CJB Banjaluka, rekla je da je leš pronađen juče… »

Tusk s Markovićem: Za Balkan, EU nema alternativu

Slobodna Evropa 26.01.2017
Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk ocenio je danas da za Zapadni Balkan "nema bolje alternative" od Evropske unije (EU) koja "ima potencijal da ujedini države i narode" u regionu. "Neprijatelji liberalne demokratije, uprkos našim slobodama i… »

Puljić: U Bosni i Hercegovini nastavljeno je etničko čišćenje

Al Jazeera 26.01.2017
'Dejtonski sporazum zaustavio je rat, ali nije uspostavio pravedan mir', ocijenio je nadbiskup i vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. "U Bosni i Hercegovini nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma zaustavljen je rat, ali nije uspostavljen pravedan mir"… »

Bh. ministar Crnadak: Cilj je status kandidata za EU do kraja 2017.

Slobodna Evropa 26.01.2017
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u Beču da je BiH opredijeljena za evropske integracije i istakao da je novi cilj sticanje statusa kandidata za EU do kraja ove godine. Crnadak je, u razgovoru sa austrijskim… »

Uhapšena tri lica zbog ubistva Bajčetića

Alo 26.01.2017
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske jutros su na području opštine Bileća uhapsili tri lica u vezi sa ubistvom Petra Bajčetića, koje se dogodilo 19. septembra prošle godine u Bileći. "Uhapšena su… »

Samoubistvo u Kozarskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu

Kurir 26.01.2017
Starac inicijala O.M. (77) iz sela Međuvode u Kozarskoj Dubici je izvršio je samoubistvo popivši sirćetnu kiselinu. Njegovo telo je u njegovoj porodičnoj kući pronašao komšija koji je i pozvao policiju. Na licu mesta izvršen je uviđaj kojem je… »